fredag, augusti 19, 2022

Radikalt klipp

Nu blev det gjort. Som jag berättat tidigare har jag blivit av med min frisör. Inget jag önskat, men hon måste ju få njuta pension hon också.

Att hitta en ny blev en uppgift, och jag är inte säker på om jag träffat rätt ännu. Jag gick till en salong i kvarteret intill där jag bor och fick träffa en kille som tog hand om mina "lockar". Intervjuade mig om önskemål. Ja, vad säger man; kortare.
 - Sax eller maskin?
 - Sax, tack.

Jag blev rätt nöjd med resultatet. Gick till samma salong och bokade tid sex veckor senare i tron att jag då skulle få samma frisör. Så blev det inte! Nu var det en ung tjej. Och jag blev inte nöjd. 

Härom dagen var det alltså dags igen och den här gången bokade jag en tid på nätet. Där kunde jag också välja frisör. Jag klickade för Mustafa i tron att det var den kille som klippte mig första gången. Det var det.

Den här gången blev det mera radikalt. Ingen fråga om sax eller maskin. Och jag hann aldrig reagera när jag plötsligt såg hur maskinen började tugga i de ganska vilda testar som åtta veckors tillväxt hade producerat.

Jag höll god min. Protesterade inte. Och han fortsatte sitt arbete. Jo - saxen kom förstås också fram för vissa delar av skalpen. Och resultatet blev bra. Ny look. Något att vänja sig vid. Så kort hår har jag inte haft på massor av år.

Mustafa får fler chanser.

Och två virvlar hittade han också.


*****

7 kommentarer:

ELIZA sa...

Tycker det är snyggt..Är jag sån,nu igen? Inte för att jag vet vad du menade..

Bert Bodin sa...

@ ELIZA

En så'n som spanar på killar. 😉

Elisabet. sa...

Oj, är du så mörk i hårbotten? Det hade ju varit trevligt att se herrn framifrån också.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Nja - det blev lite mörkare än det är, förmodligen för att fotografen står vid en svart vägg.

Kristina sa...

Intressant!

Bert Bodin sa...

@ Kristina

Jo'du!

ELIZA sa...

Hahaha,,,Är gift,och min man har likadan frilla...Och spanar på min man,när vi ska på nåt "event"..Då gäller jeans,polo och kavaj...((Om jag får bestämma)) Fast det var ju ett tag sen,,förstås...Pandemi...Fast nu vi har varit på Titanic utställningen i Sundsvall!!! Jag sa,, att nu skiter vi i PANDEMIN,någonting måste vi väl ändå kunna göra..Första insläppet, alla var försiktiga..Alla turades om vid alla montrar...Bodde på hotell,2 nätter, var tidigt vid frukosten, lunch ute på stan, middag ute på stan..Helt underbart! Allt OK, 2 veckor sen...Nu är jag ute och svävar igen...Sorry...