måndag, april 08, 2024

Det gäller ...

.. att vara om sig och kring sig. 
 
Varje vecka får jag ett mejl, som berättar om min butiks 'specialerbjudanden' för just de närmaste dagarna. Det är ofta bra erbjudanden, baserade på de varor jag brukar köpa. Men de försöker också locka mig till för mig nya produkter. De struntar jag oftast i. 
 
Idag var det en tvåliters juice, som jag kunde tänka mig och den åkte i korgen. Jag hittade också något annat som passade.
 
I snabbkassan signalerades 'avräkning', och en av de trevliga tjejerna som jobbar där dök upp som på en given signal. Och en så'n hade hon fått. 
 
Kvittot
Det var då jag upptäckte att jag minsann fått fullt pris för den där juicen. Påpekade det, men hon hävdade att apelsinjuicen inte ingick i specialpriserna. Hon hämtade butikens veckoblad och pekade på apelsin/mandarin/äpple som skulle vara de giltiga sorterna. 
 - Jamen, det var ju apelsin jag har tagit, sa jag.
 - Nej, men det gäller bara för apelsinmandarinäpple-juicen, sa hon. 
 - Jaja, vi struntar i det. Jag tar den ändå, sa jag och traskade hemåt. 
 
Klipp från mejlet.
Men jag blev fundersam. Slog upp mitt mejl, som visade precis apelsin/mandarin/äpple. Alltså tre alternativ enligt mitt sätt att se det. Så jag gick tillbaka, träffade en annan expedit, som följde mig till juice-kylen. Jag ville nämligen se den där apelsinmandarinäpple-juicen.
 - Nej, den har vi inte, konstaterade hon. 
 - Jag tycker ni ska prata med mejl-redaktören. Snedstreck betyder enligt mig 'alternativ'. Inte något hopblandat. 
 - Okej, sa hon. Jag går och hämtar ett tillgodokvitto.
 
Så nu har jag fått min juice. Till rätt pris. Jag till och med lite billigare än det skulle ha blivit, annars.  48.95 - 25 = 23,95. Jämför med specialerbjudandet till höger.
 
Rikedom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*****

3 kommentarer:

Monet sa...

Nu är du allt en fullfjädrad pensionär. Håller i och för sig med om att det var luddigt formulerat men att GÅ TILLBAKA för en sån sak hade jag ju aldrig gjort. För det står ju Coop på kvittot och minns jag rätt är det ICA du har tvärs över gatan. ”En som har koll”

Bert Bodin sa...

@Monet

Men Coop ligger bara marginellt längre bort, och jag har sedan uppfostringens dagar varit Konsum-människa, även om jag inte håller på dem till 100%. Däremot ger jag dem ofta mina synpunkter - positiva som negativa. Hotar dem ibland med att jag ska gå till ICA, när de inte har något som jag är på jakt efter. Då får jag bannor av dem.

De är väldigt trevliga där.

Monet sa...

Jag är - och det är säkert ingen nyhet för dig - ”uppfostrad precis tvärtom”. Till Konsum gick man inte! Det där ligger ju långt tillbaka i tiden men sitter ju uppenbart ändå kvar. En lustighet i sammanhanget för vår del är att det seniorboende vi flyttat till ligger i Danderyds kommun. Och näst närmaste kvartersbutik ligger i det ”fina” Djursholms Torg och är sedan länge ett Coop! Omtyckt av alla och funnits som kooperativ sedan hela samället byggdes upp för över hundra år sen. Eftersom man då strävade efter ett nytt och jämlikt samhälle. Men många som inte känner till det är förvånade. För egen del handlar vi ju allt online och på ICA. Behöver vi kompletteringshandla har vi vår gamla ICA- butik på lika nära håll i NäsbyPark där vi tidigare bott under lång tid så den är mera välbekant.