söndag, april 14, 2024

Vad ska vi göra ...

.. åt det religionförgiftade området i världen, som kallas mellanöstern?

*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Eller de terrorförgiftade kanske? I..n samlade terrorrörelser från fem länder och anföll. Och sååå vi tar hand om dem här ...

Monica sa...

Men oroligt är det, allt trappas upp och blir det världens slut månde? Vi kanske får uppleva sista striden men arma barn och uppväxande släkte. Vilken värld och säkert något ingen människa upplevt tidigare.

Bert Bodin sa...

@Monica

Terrorister baserar ofta sin verksamhet på religion.

Monet sa...

Har du något eget förslag? Världens ledare och olika övergripande organisationer slår sina kloka huvuden ihop så varför förväntas vi ens komma med antydan till lösning. Den nuvarande mellanösternkonflikten mellan i första hand Israel och Palestina har sin grund i meninsskiljaktligheter sedan 1800-talet och med förvärrande av dem under både första och andra världskriget. Den nuvarande har sin grund i staten Israels bildande 1948 och uteblivandet av en tvåstatslösning som de flesta nu förespråkar som den enda lösningen. Enkelt handlar det om att alla ska få en legitim plats - allt har inte med religion att göra!

Elisabet. sa...

Ja, du käre Bert .., jag har definitivt inga svar. Jag har tappat sugen vad gäller världsläget. Jag minns när jag var tonåring och mamma sa att "ja, världen kommer ju att förgås och det står i bibeln .." och jag tyckte att hon var så urbota dum som trodde så starkt på vad där stod. (eller står).
Nu är jag inte lika tvärsäker. Det känns som om världen - vilka det nu är - ofast män i ledande positioner kanske - har tappat förståndet.
Och hur det ska bli fred eller tvåstatslösning mellan Israel och Palestina, övergår mitt förstånd Så mycket hat som nu bara växer och växer. Och skulle det nu gå käpprätt åt skogen med allt, hoppas jag att det går fort.

Bert Bodin sa...

@Monet

Men religionen verkar 'godkänna' det mesta dårskaperna.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Håller med dig. Man tappar sugen.