onsdag, april 03, 2024

Skit också

Här hade vi tänkt några dagars vistelse i vinterlandet i stugan i skogen vid havet. Härligt. Särskilt som sol utlovats.

Jaha - vad händer? Jo, vattenkranen vill inte leverera. Och den skyller förstås på pumpen. Men den funkar. Men något vatten syns inte till.

Nåja. Vi är ju rätt preppiga. Alltså  tar vi fram vattendunkar och pulka och drar iväg till samfällighetens pumphus och fyller förrådet.

Men det var ju inte vad vi tänkt.
 - Okej. Vi stannar väl till imorgon, då. Så får vi se.

Jag fortsatte att jobba med en väderanläggning som plötsligt beslutat sig att arbetsvägra, efter snart två års anmärkningsfri funktion. Den registrerar inom- och utomhustemperatur, lufttryck, ljudnivå, luftkkvalitet och nederbörd. Och det bästa av allt; anläggningen redovisar sitt jobb på våra mobiler. Vi kan kolla att allt är okej även när vi är hemma i stan.

Men se, detta ville inte rätta till sig, trots ominstallation med flera försök. Utfört enligt den handledning som finns på nätet. Bruksanvisningar är ju så rätt ofta. Nu förväntar vi oss att den plötsligt bara ska funka. 

För nu kan vi åtminstone glädjas åt att plötsligt gick vattenanläggningen igång. Jippieee!

Nu kan vi njuta istället.

*****

9 kommentarer:

Monica sa...

Kanske vattnet tänkte att det var nån inkräktare och kollade upp det först😉.
Hoppas ni får sol också. Den kom hit idag mellan snödrivorna men hjälp vilken kyla och blåst. Vi sa det att minus 20 i sol och vindstilla i slalombackar är rena njutningen mot noll och den konstiga iskylan här.
Sen retade jag upp mig på Borlängegubben, nåja, visst bara 38år, som beskärmade sig över sommardäck, många har otroligt bundna tider och kanske ska jobba nu i tio dagar i sträck så en enda ledig dag gjorde det möjligt med däckbyte. Bara på ett sjukhus finns ett 40-tal olika yrken och de går inte hem kl 17. Sen finns många fler som ska se till att samhället fungerar och måste boka en tid när de kan.

Och det är en toklag efter 15 april.
Barmark 16 april dubbdäck - 1 000 kr i böter, snö och is 16 april - inga böter, så vi måste vara siare.

Sen har sjukskrivna och politiker en annan möjlighet, han själv kan ju ta taxi till sin övernattningslgh i City. Men blir bra när han civilförsvarar oss sen ... har bara juriststudier i U-a såg jag, står inget om examen.

Ha det så trevligt i stugan nu.

Bert Bodin sa...

@Monica

Jag har hört att polisen är ganska 'snäll' när det gäller de där datumgränserna.

-----

Hoppas på några dagar sol här i norr.

Elisabet. sa...

Och jag irriterade mig på kvinnan som kommit till Arlanda och prompt skulle ge sig ut i snöyran, som sa att "jag chansade". Man får ju i alla fall vara införstådd med att det kan bli stopp. Människor tycks tacka för sig vad gäller sunt förnuft ibland .., förväntar sig att samhället bums ska komma och klippa upp vägräcken och lösa snökaoset. Snö och blåst .., det vet i alla fall den som bott i Skåne vad det kan åstadkomma. Snö och blåst och hundratals långtradare - somliga med sommardäck - ja, då kan man ju räkna ut konsekvenserna.
Jag tycker att Bohlin är bra, oavsett om han har examen eller inte.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Exakt så. Ansvaret ligger på varje människa.

Tänk om jag skulle ta och ringa 'naturen' och kräva att den fixar min vattenledning.

😏

Monica sa...

Och ännu en minister som knappt gått i skolan tycker att sommardäck innan 15 april ska bötfällas och samma tok tycker att dubbdäck efter 15 april ska bötfällas. Ingen vet ju om vädret och som däckfirmorna säger, vi kan inte få hit alla bilar i landet 14 april, det måste spridas ut. Och dessutom blev det heltokigt att ändra lagen som var 30 april tidigare till 15 april i vårt klimat. Tokstollar allihop med futtiga utbildningar och dålig kännedom hur folk utanför deras bubbla måste leva.

Och långtradartrafiken är ett jätteproblem i Sverige, landet som numera har sina lager i långtradare, varken sjukhus eller mataffärer har numera några större lager, nej de kommer med lagerhållarna långtradare dygnet runt och där!! har myndigheter och lagskrivare ett ansvar att kolla däck och övrig utrustning. Det kanske ni inte kände till om lagerminskningen fysiskt? Och det är stora problem med långtradartrafiken som kommer från många länder och ska kollas innan de släpps ut från båtarna. Och även våra egna här talar ofta om så risiga däck de har.

Jo, examen krävs, det ligger mycket tid, arbete, uppoffringar och tankeverksamhet under många år och krävs inom många yrken men tyvärr är det brist på kompetent folk som styr.

Anonym sa...

Monica: Enligt min uppfattning garanterar inte aldrig så tjusiga utbildningar vettiga/kloka beslut. Klokskap kan finnas hos den man kanske minst anar. Jag tycker ibland att ditt sätt att döma ut den ena efter den tredje, helt enkelt vittnar om ett synnerligen elitistiskt sätt att bedöma människor på. / Elisabet

Monica sa...

Och nu så bra att regeringen läser här och genast gett uppdrag åt Transportstyrelsen att lägga till två veckor igen till 30 april. Hurra! Finns väl några med utbildning kanske😉

Bert Bodin sa...

@Monica

Ja - läser dom här, så är dom bildade.
😏😎

Monica sa...

Haha, exakt😉