Att äta gott är en av livets stora upplevelser. Ikväll stod jag för maten. Gästerna anlände vid sjutiden och serverades förstås en riktigt fin drajja.
Förrätten blev en mandelpotatissoppa med torkad skinka och solrosskott.
Vin; El Pedrosal. Mustigt rödvin, som nyligen införlivats i Systemets bassortiment. Spanskt, från Ribera del Duero (den bättre grannen till Rioja). 77 kronor.
Huvudrätten blev en snabbhalstrad blåkveite på en bädd av ruccola, solrosskott och basilikamarinerade färska rödbetor. Omgiven av grön sparris och sparrisvinägrett.
Vinet blev traditionellt. La Gascogne Gros Manseng-Sauvignon. Alltid lika fantastiskt gott och prisvärt.
Lingonkaka med turkisk youghurt och honung följde därefter.
Kaffe, cognac och mörka chokladtryfflar, förstås.
Så kan det vara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.