April 2021. Lappugglan ser dig. |
Lappuggla, storlom, dvärgmås och gulärla var några av "höjdarna".
Nu hoppas vi på andra intressanta arter.
Allt - Inget
Nedkast - Uppkast.
Med krydda och en del snygga bilder.
Från en, för många okänd del av Sverige.
Nu!
April 2021. Lappugglan ser dig. |
Läste nyss i Ny teknik och klok som en uggla kan vara ren vetenskap medan hönshjärna i negativ betydelse är helt fel för fåglar vet man nu har väldigt väl packade hjärnceller i stor mängd och ja, de är ju otroliga, tänk bara på deras navigering hur de flyger från kontinent till kontinent. Vi måste ju ha flygplan för små sträckor t o m��
SvaraRadera@ Monica
RaderaMan får inte underskatta djuren. Till och med guppyfiskar visade sig ha oanad intelligens enligt forskare härom veckan.
Förutvarande år hade även jag nöjet/nåden få uppleva fågeln med både mössa och halsduk - dvärgmåsen alltså, minst av Europas måsar.
SvaraRaderaEtt oväntat möte men trivsamt vid den lilla spegelblanka slättlandssjön där den födosökte i osymmetriska cirklar med tvära kast mot enstaka i luften svärmande stora vulgator och plötsliga dyk mot vattenytans småkryp.
Vacker förstås med ljus kroppsundersida och mörk, nästan svart vingundersida med markant kontrasterande bred vit bakkant.
Om en engelsktalande fågelskådare med kikare varit vid samma lilla insjö hade hen kanske ivrigt pekat och ropat högt "Look it´s a little gull".
Det är sannerligen inte svårt att bli förälskad i en liten fågel.
(Fin gråspett där i talgbollskarusellen, ser den inte ofta, är ju dess sydliga kusin gröngölingen som är mest aktuell här nere. Är det en hona, tro? Ser ingen röd liten fläck i pannan.)
God fortsättning!
@ thord wiman
SvaraRaderaDvärgmåsen är också en av mina favoriter. Så liten och elegant. Den har sin största förekomst här i norr. Säkert inte så många som upplevt den söderut.
God fortsättning till dig också.