lördag, oktober 05, 2024

Nej - jag har inte...


.. slagit huvudet allvarligt.
De där spånen hade ramlat ner i mina stövlar när vi stod och kapade ved. 


*****

fredag, oktober 04, 2024

Kvällen avslutas ...

.. med en titt ute på bron, då jag upptäcker ett norrsken tvärs över himmelen. 


*****

Höstro

Att sitta framför braskaminen och slöbläddra i tidningen, är höstro. Ro och avkoppling efter en dag med inkoppling av 'vintervattnet', uppsättning av tjoffsan, gardinbyten med mera.

Vi använder ju samfällighetens gemensamma sommarvatten. Men nu börjar det vara risk för frost, så imorgon stänger vi  sommarvattenanläggningen för säsongen.

Så blir det.


*****

torsdag, oktober 03, 2024

Naturligt

Träffade en igelkott som vandrade längs en vägkant ute vid vårt handelsområde Storheden. Jag hoppas den höll sig till gräs och inte irrade ut på asfalten i den täta trafiken.

Porträtt var den inte road av. Då blev den blyg.


Fiskhandlaren alldeles intill blev exalterad, när han fick syn på mig och den taggige. Han berättade att han aldrig någonsin sett en 'kotte' i hela sitt liv. Han är i 50-årsåldern. Tur att han inte hade kö till fiskarna. Nu kunde han fota den lilla taggbollen, för att visa hemma i Pajala.

*****

onsdag, oktober 02, 2024

En sån där dag ...

.. då inget händer, men som ändå går. 

Städning, sängklädes- och gardinbyte efter frukosten. 
Tvättstugan laddas. 
Det blir så småningom lunch, som sedan byts ut mot frisörbesök. Det behövdes verkligen. Av olika anledningar har 'växtsäsongen' den här gången blivit osedvanligt lång. Jag tror jag var hos henne i juli senast. Men nu är det tillfixat. Till och med med lite nya finesser.
 
 
Promenad i vackervädret. Det är totalt vindstilla. Fjärdarna ligger blanka som speglar. Och när vi kommer hem är det redan fikadags.

Eftermiddagen rullar på med korsord och läsning och dagen går vidare mot kväll och middag på puben. En vegetarisk burgare smakar utmärkt tillsammans med en Eriksberg karaktär.

Ja - det var det.

*****