.. chips till lördagsdrinken får man göra dem själv.
Skiva potatis tunt - kanske i matberedare om man ska göra mycket - med en osthyvel. Lägg gärna på hushållspapper, så att en del vätska försvinner. Därefter lägger du dem på ett fat. Saltar lätt. Jag pudrade även lite spiskummin över.
In på full effekt i micron i lämpligt antal minuter. För mig räckte 3. Tag ut och låt svalna.
Jag ska också någon gång prova att göra dem i vanlig ugn, men då tar det väl längre tid, kan jag tro.
Goda och nyttigare än köpta.
*****
Gjorde igår och jag hade dem i ugn, lite cayennepeppar på eftersom det enligt KI botar och förebygger det mesta😀
SvaraRaderaTack för tipset! Det ska provas.
SvaraRadera@Kristina
RaderaLycka till!
@Monica
SvaraRaderaJag ska prova i vanlig ugn nästa gång.
Chipsen låter nästan nyttiga. Det måste provas.
SvaraRadera@Gunnel
RaderaLycka till!
Lite onyttigare variant,men goda..Taco chips.En klick taco sås,en bit ost på varje flarn...30 sek i mikron..Inte längre,då åker fyllningen igenom..
SvaraRadera@ELIZA
RaderaMen fusk!
🧐
😏
Fick tips att lägga potatisskivorna i isvatten, stärkelsen dras snabbt ut, torka dem sen och vips in i ugnen och ha koll. En del har olja, andra inte, jag haft lite men inte testat isvattnet. Och det senaste är att att olivolja är det bästa för kroppen, har ju varit mycket diskussioner om att vi har vår egen olja, raps, och orkar inte gå in på men finns nackdelar med den att äta för mycket.
SvaraRadera@Monica
RaderaLäge för flera olika tester, alltså.
Här har vi också rybsolja. Hm??
Smart! Och ibland har nöden kanske ingen lag... jag har 6 km till närmaste mack, tack för tipset :)
SvaraRadera@ Åke
SvaraRaderaVåga prova! ;-)