tisdag, mars 28, 2023

Har man ...

.. inget annat för sig en tisdagseftermiddag efter att ha varit på gymet, promenerat, ätit lunch på stan, fått fjärde TBE-sticket och halvveckohandlat, så kan man ju titta på sina tulpaner en stund.

Det ger omedelbar lindring av de 'skador' som det där fotbollsbråket har förorsakat, som dykt upp från ingenting och blivit en världshändelse, verkar det som. 

Trams!


*****

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tjusigt! Tulpaner fotograferade uppifrån blir ofta fina, tycker jag.

Eliza sa...

Snygg bild ! Men ovanlig,skicka in till tävling,vettja 👌👌

Gunnel sa...

Ingenting slår det ohyggliga i att en karl blev arg på en karl som blev kränkt. Tur att det finns tulpaner att trösta sig med.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Och vilket tjat det blev. I varje nyhetssändning hela dagen och hela kvällen.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Nä - då skulle ju hela världen få njuta av något som var ämnat till min läsekrets. 😎

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Vissa sorter är mer generösa än andra.

thord wiman sa...

Ja - helt rätt om det pinsamma/genanta sandlådedramat "Fotbollsbråket". (Jamen, mogna, vuxna människor...)

Och så mediauppbådets olika representanter som tillsammans genererade betydligt fler artiklar med mer kraft och känsla än vad FN:s klimatpanel IPCCs nyligt utkomna klimatrapport gav upphov till medan planeten fortsätter värmas upp med väderleksförändringar som blir allt mer påtagliga och farliga. Läget är klart allvarligare nu än vad förutsägelserna från 2014 års rapport siade om. Ändå fortsätter (otroligt nog!) utsläppen öka globalt så även Sveriges. Och öka så pass att forskare i olika vetenskapsgrenar funderar på om de verkligen behövs när så många människor inte alls verkar bry sig, politiker bör känna sig mest träffade. Ignoransen mot det vetenskapligt grundläggande kunskapsinsamlandet väcker farhågor på sikt.

Nej, det där med att prioritera rätt saker har aldrig varit människans bästa egenskap. Oroväckande är bara förnamnet.

Bert Bodin sa...

@Thord Wiman

Jag delar helt dina farhågor. Plötsligt är Sverige inte heller något ledande land i sammanhanget. (Om vi nu varit det.)

Eliza sa...

Klimatpanel,blaha blaha...Hur många år har forskarna varnat??Vi betalar lön till folk som ingen lyssnar på...En del länder,regnar bort...Andra torkar bort...Områden jämnas med marken,av olika anledningar...Sanna mina ord,inom hur många år har vi,inte krigsflyktingar,utan KLIMATflyktingar...Det samlas in pengar,till människor som inte har mat,år efter år...Jorden ger ingen gröda,har inte regnat på flera år...Det är synd om människosläktet,bara penninghungriga,dom där som har makten att förändra...Vad kan lilla jag bidra med när det byggs nya kolkraftverk?Klimatet skiter dom i,bara bygga högre skorstenar...Så märks det inte så mycket...