torsdag, mars 30, 2023

Redan på morgonen ...

.. när jag gick de 200 meterna hemåt från gymet, flög en helikopter i cirklar över stan. Jag undrade vad som hade hänt. Vad spanar polisen efter? Och vad ser de från den höjden?

Det där är en fråga som dyker upp när jag ser det där helikopterbeteendet. Inte för att det händer ofta, men ändå. Någon gång har det väl handlat om bortsprungna människor, eller fartdårar på gatorna. 

Jag funderade inte vidare över det där, utan fortsatte med mina förmiddagsbestyr innan jag (B var upptagen på annat håll.) gick iväg för att käka lunch på Wallstens. Kanske träffar jag någon bekant där. På vägen dit såg jag den snurrande helikoptern igen. Och dessutom stod det polisbilar i varje gathörn. Poliserna stod utanför och bevakade. 

Min mat kom in och jag började äta. Hade väl hunnit en bit in på min goda biff, när gästerna som satt närmast fönstret plötsligt började spana ut och ner på gågatan, där plötsligt en radda bilar körde fram. Inga vanliga bilar. Det här var eleganta saker som åkte fram i maklig takt.

Då slog det mig; kungen är ju i stan. Ja - så är det ju. Det var en kungakortege som drog fram. Han åker ju runt i alla län under sitt jubileumsår. Har suttit på tronen i 50 år och skulle tala om det i stadsparken idag. Jag är inte monarkist, som du förstår.

Helikoptern hade inte gett upp när jag vandrade hemåt tillsammans med en kompis som anslutit till lunchen. Vi träffade Ulla (en gemensam bekant) och pratade en stund. Hon hade också undrat om 'uppståndelsen'.

Jag tar en extra runda ut på isen efteråt. Däruppe snurrar helikoptern. Kungen äter lunch hos landshövdingen.

Nej - inte knott. Det är en helikopter.

*****

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag tycker att monarki är totalt vansinne - egentligen - men tittar glatt på alla kunga/prinsessbröllop och det finns ju ingen som helst konsekvens i det hela - i mitt sätt att vara när det gäller detta. Tycker att det bästa kungen har gjort, det var väl ändå att välja en så klok kvinna till hustru. Vilken tur!

Gunnel sa...

Håller med Elisabet. Det är inte rätt att ärva ett ämbete, men jag är ändå en hängiven försvarare av monarkin så länge Bernadotterna sköter sig. Vår kung är kanske ingen stjärna men hans dotter är som gjord för ämbetet. Men tyvärr missade jag majestätet idag.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag har heller aldrig förstått idén med monarki.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Vi får väl se hur länge det kan fortsätta. Vill barnbarnen fortsätta i den karriären, eller...?

Eliza sa...

Ja,hur ologiska är vi ...Håller med bägge damerna...Nästa evenemang sjätte maj...Charles blir krönt..Haha...