lördag, mars 18, 2023

"En bild säger ...

.. mer än tusen ord, sägs det. Och den här gången stämmer det mer än väl. Tyvärr, skulle man kanske säga, för här finns till en början många bilder, som du som är känslig nog bör undvika.

Det är 'Årets bild' som uppmärksammas på fotosidan.se. 

Titta om du vill. Jag lovar att du blir berörd. 

Det finns mera positiva bilder i slutet. 


*****

8 kommentarer:

Monica sa...

Och det är upprörande, hittar inget starkare ord just nu, att ukrainska flyktingar är förbjudna att läsa SFI! Övriga Europa undrar över sinnestillståndet i vårt land.
Men, finns ju normala människor också, pensionerade svensklärare och lärarstudenter som undervisar ideellt. Svårigheter har då varit att de förbjudits att gå in på boendena och de har förstått att det beror på så undermåligt de bor och det vill inte de som styr ska komma ut.

De undervisat på berghällar i naturen, i parker m m men sen blivit kallt och kyrkor, tack och lov att de finns, öppnat lokaler och bibliotek och privata normala människor med. Det ordnas språkvandringar här så pensionärer kan gå på promenad och dela med sig av svenska språket.

Och det är imponerande hur snabbt de lär dig svenska språket. Många talar flytande.

Tyskland är imponerad av dessa människor och tar emot med öppna armar, välutbildade, språkbegåvade och vill arbeta. Där får de undervisning, bra boenden och rättigheter.

Här i Sverige är det svårt för arbetsgivare, inga tillfälliga personnummer som annat folk får självklart, inga konton och svårt med pengatransaktioner som löner.

Kanske våra politiker är för upptagna med fyllefester, verkar som beslut tas med dimmiga hjärnor.

Därmed önskar jag dig en trevlig helg. Förresten, ser du Talang? De fantastiska barnen och deras ledare från Ukraina. Ja, inte svårt att förstå att jury och Lennström inte kunde prata men han ledde allt väldigt fint och bra. En eloge från mig.

Monica sa...

Lär sig ... inte dig🙂

Bert Bodin sa...

@Monica

Jag håller med dig vad gäller mottagandet av ukrainare, SFI etc. Vi är lite 'konstiga' i vissa sammanhang.

---
Ser inte Talang.

Elisabet. sa...

Instämmer till fullo med era åsikter vad beträffar det här med SFI. Det är ju helt enkelt totalt vansinne! Vi tar emot dem, men samtidigt blir dom ju bakbundna.
Läste igår i SvD hela reportaget från Ukraina, där prisbilden kom ifrån. Sååå gräsligt hemska bilder, men så viktiga att våga se. Arma soldater vilken skräck och så mycket pina .., på båda sidor förstås, men jag tycker ännu mera synd om de som blev angripna.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Gripande, minst sagt.

Eliza sa...

Dagens kuriren...Hörselskadade och trasiga...SFI...Fattar inte dagens politik,I någonting...Här skriks efter arbetskraft,och när vi har utbildat folk,duger det inte...

Eliza sa...

Och ser inte Talang...

Bert Bodin sa...

@Eliza

Som sagt - det är konstigt.