lördag, mars 18, 2023

Hopp

Läser en artikel i gårdagens DN, som gör mig glad. Den handlar om att USA upplever en uppgång när det gäller etablering av bokhandlar. De som står för köpkraften verkar vara - hör och häpna - ungdomar, eller yngre människor i alla fall. 

Kunde inte låta bli att gå en sväng på min närmaste bokhandel såhär på lördagseftermiddagen. Jag går dit rätt ofta, bara för att 'scanna' utbudet. Men den här gången valde jag att scanna kunderna. 

Och hör och häpna igen; minst hälften av kunderna som gick och spanade bland titlarna var unga, ja till och med mycket unga. 

Till detta kan jag lägga att när jag var ute och käkade lunch i torsdags sitter två killar i 20-årsåldern vid bordet intill och äter. Men sedan, när de blev klara, plockade de upp varsin bok. Inte så att de satte sig för att läsa på allvar. Men de bläddrade lite på måfå och diskuterade något, som jag inte kunde höra. 

Jag tar det som ett hälsotecken. Det är ju konstaterat att läsande av skrift (inte lyssnande, alltså), ger bra erfarenheter och kunskaper.

Klipp från Dagens Nyheter. Klicka, så kan du läsa.

*****

Inga kommentarer: