Som vanligt har stugan fyllts av goda matdofter i helgen. Fredag lunch med sill ger väl inte så mycket att snusa goda aromer av, men på kvällen blev det älg. Närmare bestämt älgfärslimpa fylld med äpple och enbär. Citronzest får gå med sista minuterna i ugnen. Serveras med citron- och vitlökssmörslungade haricots verts, och en frisk sallad. Vinet var en utmärkt italienare; Corte Giara Corvina, nr 98203, ur det tillfälliga sortimentet på Systemet. "...godkänt, men med utropstecken...", enligt Bengt Göran Kronstam i DN.
Lördagkväll bjöds laxfile under sötsurt cashewtäcke, som blir så där lite "knäckigt". Serverat med rotselleripuré och sallad på färsk spenat och citrus. Vin; Valdevina, ett vitt fynd från i höstas, som tyvärr inte finns kvar på systemet längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.