tisdag, mars 25, 2008

Respekt

Tänk vad glad man blir, när man ser att det finns en och annan vettig människa. Och när den människan dessutom sätter sina tankar på pränt i en känd publikation; tankar som även jag gått och burit på.

I det här fallet tycker jag bara att det dröjt alltför länge för en sådan fullt logisk tanke att bli en idé. Fast jag har ju mig själv att skylla. Jag kunde ha gjort det själv. Men vem hade lyssnat?

Sluta skylla på dåliga bilder från fartkamerorna, där man inte kan identifiera föraren. Lagför bilägaren. Hur enkelt som helst. Har man lånat ut bilen till någon som kör för fort så bötfälls, så att säga, bilen. Nu kommer många med invändningar som "tänk om bilen är stulen", "det var min man som körde min bil" etc. Det första fallet är naturligtvis ett avskrivningsskäl. Men inte det andra. Det blir ägarens privilegium att dels betala till staten, dels hösta in pengar från den omdömeslöse. Kanske lägga på valfri procent i "administrationskostnad", så tjänar man en slant också.

Nu är det Sven-Erik Alhem, som fattat pennan och skrivit en bra debattdrapa i DN. Och tänk, så bra hans idé är. Så enkelt att genomföra. Bara viljan finns.


*****


Läs lite bakgrund från min blogg.

Läs debattartikeln i DN från den 23 mars.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: