onsdag, juli 23, 2008

Så enkelt, så enkelt

Hur lugn och sansad jag än är som person finns det förstås saker som kan reta mig ordentligt. Och då blir jag väldigt enveten och småsur.

Ta det här med bruksanvisningar till exempel. När skrivna instruktioner inte stämmer med verkligheten. Grrrrrrrrr!

Eller det nu näraliggande problemet. Jag vill få tillgång till min e-post i mobilen. Naturligtvis går jag in på min leverantörs hemsida och letar mig fram rätt så enkelt.

"Kom igång guiden ger dig snabbt de inställningar du behöver för att komma igång med våra mobila tjänster: Skicka mms, hantera mobil e-post, installera Telia SurfPort med mera.

Skriv först in ditt mobilnummer och klicka Visa inställningar. På följande sida anger du sedan mobilmodell och vilka inställningar du söker. Dessa skickas sedan direkt till din mobil, snabbt och enkelt!"


Vad gör man? Jo, "snabbt och enkelt" fyller man i sina uppgifter och klickar vidare. Vips får jag upp en bild på precis min telefonmodell.
- Japp. Det här verkar ju betryggande.
Jag fyller i ytterligare uppgifter, min e-postadress och en kod som lägligt skickats till min mobil "för att beställa tjänsten".

Klickar på "beställ".

"Tillfälligt fel. Försök senare." Med röda bokstäver.

Det där tillfälliga felet har nu existerat i mer än ett tillfälle, nämligen i fyra dagar!

Därför ringer jag supporten och blir kopplad till en glad kille som efter lite mackel säger att "jag skickar över instruktionen för manuell inställning, så kan du bara följa den".

Jo minsann. Det kom en lång, krånglig drapa, som säkert skulle ha tagit två A4 i anspråk om jag hade fått för mig att printa ut den. Men det fanns en viss struktur, så jag började följa instruktionen. Det stod steg för steg hur man skulle trycka på telefonen.

Efter tre(!!!) tryck spårade det ur. Inget stämde. Alternativen jag skulle klicka fram fanns inte. Frustration.

Plöstligt klingar det i alla fall till i apparaten och till min häpnad berättar den att jag har mejl att hämta. Åhå! Och visst funkar det.

Läget är nu det att jag kan, om jag vill, hålla koll på, och läsa mina mejl i telefonen. Men se svara, eller skicka nya - nä, det går inte. "Denna tjänst måste aktiveras", får jag som litet uppnosigt svar.

Hur då? Undrar jag.
Och ingen, INGEN vet.

Så enkelt var det!

*****

Inga kommentarer: