söndag, juni 27, 2010

Ett avgörande

Jag har semester den kommande veckan. Fjällvandring. Långt ifrån mobiltäckning, bloggar och FB.

Allt är förberett. Mat för en vecka. Kläder, tält, sovsäck, liggunderlag, förbandslåda. Det gäller att vara förberedd på både sommar- och vinterförhållanden. Packat mer eller mindre färdigt. Start tidigt måndag morgon till den väntande helikoptern, som lyfter någon gång vid 13-tiden.

Det är en härlig tid i fjällen, där våren just håller på att klinga av och övergå i sommar. Fågellivet intensivt. Ljuset likaså. Och det bästa av allt: myggorna är ännu ofödda.

Men den där helikoptern kommer jag inte att vara med på. Det har en bakterie satt stopp för. Jag har varit hängig i mer eller mindre 10 dagar nu. Trött, huvudvärk från och till. Ont i halsen och upp mot öronen. Idag verkar det ha brutit ut på allvar. Jag, som hade trott att det skulle bli bättre.

Så nu gäller det att ställa om. Försöka avbeställa helikoptern och få tillbaka så mycket som möjligt av de inskickade slantarna. Eventuellt flytta fram datum till nästa möjliga alternativa datum, i mitten av augusti. Då har myggorna somnat in igen efter den första frosten. Och det blir en tratidionell sensommarvandring. Det är också fint. Men försommarvandring är en intressant variant.

Imorgon väntar doktorn. Så här länge ska man inte dra på förkylningar.

Så förmodligen slipper du inte mig heller.
För nu håller jag mig inom täckningen.
Hehe... snörvel, host host. Fräääääääs.
*****

Inga kommentarer: