.. till middagen? I frysen fanns en del basvaror.
I kylen fanns en hel del grönsaker och annat godis.
Några kvarblivna rotfruktsdelar från förra helgen fick ledsaga tre stackars mandelpotatisar i grytan. Så småningom anslöt en rejäl broccoliplanta delad i små buketter. Samtidigt svettades en hackad rödlök i smör, och där hamnade också en deciliter grädde. Det fick sjuda under tiden som jag tog rotfrukts-potatis-broccoli-blandningen till en bunke där jag "mosade" den grovt med elvisp. Grädd- och löksjudet hälldes i och det hela blev en kompott, som kryddades upp och fick stå på värme.
Under tiden stekte jag laxfiléer på svag värme, tillsammans med trattkantareller. Filéerna packades in i furikakeblandning.
Två serranoskivor hade under hela denna operation svettats i 125 grader i ugnen. Hoppsnurrade till "toppar" var de efter 35 minuter klara.
Bara att servera. Grönsakskompotten i botten. Laxen ovanpå, med kantarellerna och serranotoppen. Machésallad. Ett gott vin.
Lördagmiddag.
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.