fredag, augusti 31, 2012

Kräsmagad

Jag äter lunch ute på restaurang i stort sett varje dag. En form av "stamställe" har jag väl också, men jag brukar efter humör även vara lite "vild och galen" och äta både lite här och lite där.

En sak som ofta förbryllar mig är andras lunchvanor. Och jag börjar tro att det är jag som är onormal.

Ibland råkar jag sitta så till att jag hör konversationen i kön till kassan, eller hör funderingarna kring menyn. Påfallande många och oavsett matställe, verkar väldigt kräsna.

På mitt vanligaste lunchsställe serveras lunchbuffé med stoooort salladsbord. För det mesta gott och alltid helt ätbart. Det kan vara chiliglacerad lax, ljuvlig rostbiff, biff Lindström, helstekt kotlettrad, generös gravlaxsallad eller kycklingdito, där du komponerar salladen helt själv. Det finns focaccias, och andra grillade mackor. Det finns gigantiska räk- skink- kycklingsmörgåsar.... Laktosfritt, glutenfritt.

Inget duger. Inget!

Och jag undrar - Vad vill de ha egentligen? Falukorv och klimpig makaronistuvning, eller pölsa....
Nä - nu förstår jag. De vill ha pizza marinara och en coca cola. Eller en flottig hamburgare med räkmajonnäs.

Sorry - Ni har gått fel!



Sedan finns det ju andra märkliga beteenden kring lunchen också.

*****

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Äter man ute här idag då kan man lika gärna sätta sig i duschen. Det är fascinerande så mycket vatten det kan rymmas i ett moln.

Det regnar som min pappa sa att man skulle äta: fort och länge.

esterii sa...

Ops, vart hamna.. jag nu? Hej svejs i alla fallen,,

Bert Bodin sa...

esterii: Stanna gärna en stund!

Marianne sa...

Vad GOTT allt det där låter! Ja om inte det duger, då är det nog bara falukorv kvar. (Ryser)

Bert Bodin sa...

Marianne: Ja - Det märkliga är att de står där och tvekar och tvekar och tvekar..... och sedan vänder de på klacken och går därifrån. Jag menar - Har man lunch så är det väl så att man på sin timme (eller kanske ännu mindre) inte har så mycket tid att ränna runt och jämföra på olika restauranger bara för att få tag i exakt det man vill ha. Samtidigt tycker jag det är lite fantasilöst att inte vilja prova något nytt.