fredag, oktober 11, 2013

Vad hände egentligen

En förskoleklass i Skåne fick inte åka  med en buss efter en utflykt.

Det saknades 30 kronor. De fick gå tillbaka till förskolan. Fyra kilometer längs vägen.

Två frågor:
1) Vilken trafikorganisation ger sina anställda så begränsat ansvar att de inte kan ta ett lämpligt beslut.
2) Vilken förskollärare åker iväg på utflykt utan 30 kronor i börsen.

Märkligt, verkligen. Och det leder till ännu en fråga:
3) Vad är det vi inte får veta.

*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Jo vi får veta allt, det är så att i de södra delarna av Sverige gäller inte kontantbetalning på bussar eller andra färdmedel, så det spelar ingen roll om medpassagerare t ex försöker hjälpa till och lägger fram 3 miljoner, bara laddade kort gäller, så dagisbarn, ensamma skolbarn, gamla tanter, gamla farbröder, turister åker av om det fattas några ören på kortet, där i Lund har de ett Joyjoy-kort, bara namnet:-) och förskollärarna hade inte full täckning för resan på kortet, det fattades 30 kronor på det, kontanter hade de. Nu funderar man på att sätta busschaufförer i skola för att studera"situationsteknik" men finns inte omdömet från början tror jag det är hopplösa fall. Förskollärarna gjorde det misstaget att inte kolla kortet innan så att det räckte tur och retur men det hindrar ju inte att en busschaufför skulle kunna ha förståelse för det, särskilt när två 1-åringar är med i gruppen och det är 4 kilometer "hem". Vet inte hur det står till i Sverige, vet du?

Anonym sa...

Instämmer med Monica men kortet vi har i Lund heter "jojo-kort". Spelar ingen roll vad det heter men
kontant betalning gå inte för sig.
Hörde en dag en busschaufför informera en äldre man att han kunde fylla på sitt kort via mobilen. Mannen förklarade att han såg lite dåligt och hade så "klumpiga fingrar".
Sorgligt och för jävligt att det ska vara så svårt att åka buss. /bettankax

Biggan sa...

Oj oj oj---ur led är tiden!!!!
Var är vi på väg, kunde inte chauffören "blunda" för fakta, ha EMPATI???
Eller är det jag som är helt ute och cyklar.. ;-) /där fick jag till det/

Anonym sa...

Man vill att vi ska åka mera kommunalt, men man gör det bara svårare för alla! Om det t ex är en blind person som blir avslängd blir det ju verkligen problem. Den personen kan ju inte bara gå hem. Inte heller så lätt att ringa någon för att bli hämtad. Var blev personen avsläppt? ellem

Bert Bodin sa...

Monica: Anade att det var samma tokigheter där som här i norr. Rädslan för kontanter. Och en förare kan inte göra ett enda praktiskt undantag. "För hur skulle det se ut. Då skulle ju ALLA komma släpande på en massa pengar."

Jag var bara lite lur på att detta skulle bli en liknande historia som den med den kortbyxade grabben som skulle få gå hem mitt i vintern, för att pappan blivit sur på att han spelat för dåligt i någon match, härom året. En "anka", alltså.

Bert Bodin sa...

bettankax: utveckling går inte alltid framåt.

Bert Bodin sa...

Biggan: Empati!???

:'(