lördag, oktober 22, 2016

Så fick ...

.. inte mindre än sex träd sätta livet till idag här på tomten. Några på grund av anskrämlighet, rester från en tid då ingen planerad tomt fanns här. I utkanten av ägorna stod ett par anorektiska björkar med långa smala stammar och en liten grenkrona längst uppe på 10 meters höjd. De får nu istället göra tjänst som värmekälla om några år.

Sedan var det några tallar som förut stått oskyldiga utan att göra väsen av sig, men som med åren börjat ta för sig av både utsikt och solsken, och alltså planerade att lägga oss i huset i skugga. Sådant beteende kan inte accepteras.

Skogshuggarens jobb är tungt, trots motorsåg. Långveden är tung att stapla. Och stapla måste man, så att den torkar. En-och-tjugoslängder väger nog bortåt 30 kilo. Det blir träning på köpet, alltså. Torkplatsen ligger ju inte direkt där träden stått.

Men nu är det gjort. Dusch avklarad. Som en nyponros kan jag nu invänta resten av eftermiddagen, och dessutom middagen. Jag är befriad ikväll.

Inte dumt.

*****

4 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

Du är välkommen hit och såga ner grannens skogsdunge när du ändå har ångan uppe. (Huset står tomt). Så kan vi hälla i oss något slags bubbel efteråt. Ska vi säga så?

Bert Bodin sa...

En blixträd. Sedan försvinner jag. Och du vet inget, när de frågar.

;-)

Turtlan sa...

Vi har också några träd som behöver tas ned om du har vägen förbi mina breddgrader :-)

Bert Bodin sa...

Jag tar det i samma sväng.