fredag, oktober 21, 2016

Säg inte ...

.. att vi ska få ännu en helg med envist gråväder. Grått, grått, grått och åter grått.

Det ser så ut, när vi kommer ut till Rånlandet, efter diverse ärenden hemma i stan. Handla inför helgen och en sväng ut till Sunderby sjukhus. Igen!

Men lugn, bara lugn. Nu skulle jag lämna igen den EKG-apparat jag haft i två veckor. Troget har jag skickat in rapporter två gånger per dygn.

Jag går upp till avdelningen Fysiologi och hittar tre avslappade sköterskor/medicintekniker i ett rum. Två tjejer och en kille. Alla med fötterna i högläge.
- Jaha. Här trivs ni gott, sa jag.
- Jajamen, sa killen.
- Ja jag vill lämna igen den här, sa jag och visade fram den lilla tingesten.
- Så bra. Det är nästan kö på dom.

Snabbt och elegant.

Vidare ut till stugan, där vi snabbt kommer i ordning med brasa och kaffe.
Småfåglarna får också sitt och visar rätt snart sin förtjusning över att restauangen helgöppnar igen. Det var renrakat i alla automater.

De charmigt sturska talltitorna räds inte mig. Låter sig villigt fotograferas. Bilderna tar jag med mobilen på 20 centimeters avstånd, eller mindre. Jag känner mig rent hedrad av att de accepterar mig fullt ut.
Helgen är igång.

Grågrått

Piggögt

Välkammat

*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Här ska bi också få gråväder hela helgen.

Saknar det där att kunna bo i vår stuga så här års en helg. Den är nattad för vintern. Det är det där med vatten och till viss del avlopp det stuper på. Värme skulle vi nog fixa. Men trenden har i alla fall gått åt att vi bor där lite senare varje höst, Martin och jag. När mina föräldrar hade och skötte stugan så stängde de ner tidigare än vi gör.
Alltid något.

Hoppas helgen blir skön trots gråväder!

Bert Bodin sa...

Det är en stor förmån att vi kan nyttja vårt fritidshus året om. Minus 30 är inga problem. Det är värre med de ideliga tövädren som blir vanligare och vanligare och som gör att vägen tinar och fryser till isbana i backen ner till huset. Man ska ju upp för backen också.