torsdag, oktober 20, 2016

Vaken

Ibland snurrar det till ordentligt. En folkvald opponerar sig i kommunfullmäktige. En skola här i Luleå vill införa möjlighet för niorna att ägna sig åt yoga.

 - Det är att föra in religion bakifrån, säger hon, och menar att skolan tagit bort kristendomsundervisningen och nu försöker få in buddhismen istället. (!!!?)

Ursäkta min okunnighet. Men hur många utvecklade människor kopplar ihop yoga och religion nuförtiden?
Jo, tydligen om man är KD-are, som kommunfullmäktigeledamoten.
-------

Snurr nummer 2 kommer när jag hör på en debatt i P1 Morgon. Den handlar om nattens drabbning, den sista före valet, mellan Clinton och Trump. Eftersom jag är måttligt intresserad av farsen USA lyssnar jag inte så intensivt (Läser fortfarande artikeln om KD-aren parallellt.), men ett och annat går igenom. Det är främst den manlige debattörens argument. Men jag tror jag hör fel, och återvänder till tidningen.

Men jag hörde nog rätt i alla fall. Människan sitter i radion och försvarar Trump!!!, och jag måste lyssna lite mer noggrant. Han är oreserverat för den sinnesrubbade presidentkandidaten. Jag blir tvungen att inse det.

Samtidigt tänker jag att den där snubben måste vara SD-are. Så korkad låter han.

Det stämde.
-------

Samtidigt kan jag konstatera att jag verkligen var vaken. Jag, som trodde jag fortfarande trynade i på kudden. Och hade mardrömmar. 

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men här är en som tycker att det är oerhört fascinerande, detta med det amerikanska valet - vi är ju många som trots allt, tyvärr - påverkas av hur utfallet blir, i alla fall om Trump vinner. Vi låg vakna och lyssnade och gång på gång sa vi .."men det är ju inte klokt, mannen KAN inte vara normalt funtad!"

Bert Bodin sa...

Men det där sista har jag konstaterat för något år sedan. Och jag orkar inte höra det något mer. Kan bara konstatera att USA:s anseende i världen rubbas. Det är en farlig fars, som vi inte kan påverka. Det är det mest skrämmande.