måndag, november 07, 2016

650000 ...

.. mejl sägs figurera (i alla fall enligt Trump) i en ny så kallad skandal som Hillary Clinton är inblandad i.

Sexhundrafemtiotusen stycken! Från, eller till en icke officiell mejlserver som hon använde under de fyra år hon var utrikesminister.

Det blir 445 mejl att skriva eller läsa. Per dag!!!? I fyra år. Lördag som söndag.

Dessutom hade hon säkert några mejl i officiella kanaler också.

Flitig kvinna.

*****

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Njae, de 650 000 mailen är inte Clintons om jag förstått det hela. Det är Anthony Weiner som hade så många mail på sin laptop, och frågan var ju om det någonstans bland de 650 000 mailen döljde sig något från Hillary.

Det är inte särkilt svårt att få ihop 650 000 mail; anmäler man sig t.ex till grupper hos Yahoo Groups är det nog tämligen enkelt.

Bert Bodin sa...

Tack Rexxie. Jag har kanske missförstått något i den allmänna valsoppan.
;-)

Rexxie sa...

Det är lätt att missa något som händer i sandlådan! Man blir så van vid att spadarna kastas hit och dit att det är lätt att missa när det helt plötsligt är en hink som kastas...

Bert Bodin sa...

Precis så. Glad att du indirekt varnade mig för Yahoo groups.

Fjärde året i Hjo sa...

Såg andra delen av Hillary/Trump-dokumentären igår. Hillary fick tidigt lära sig att man tar smällarna stående. Man går upp på morgonen och fortsätter så tills nesan har lagt sig. Fast även Donald är stryktålig. Och vänder det alltid till sin fördel. Hillary=etablissemanget, inte så populärt någonstans längre. Men jag tror ändå hon tar hem det.

Bert Bodin sa...

Märkligt att ett så folkrikt land inte har ett större urval kandidater. Tycker också att det är märkligt att röstningsvilligheten är så låg. Ett valdeltagande på ca 50-60 procent. Betänk då att kanske hälften av dem röstar Hillary. Det ger resultatet att en fjärdedel av folket "bestämmer" vem som ska ha ett så betydelsefullt (Tyvärr!!) ämbete.

Knapsu sa...

USA har ju i praktiken ett tvåpartidiktat, där Demokraterna och Republikanerna äger den organisation som anordnar valdebatterna och därför är det endast deras kandidater som framträder som presidentkandidater i debatterna. Alternativa kandidater som t.ex Libertarianernas Gary Johnson och Gröna partiets Jill Stein når därmed inte fram till väljarna på samma sätt och har alltså i princip inte en chans att vinna presidentvalet.

Bert Bodin sa...

Ibland får jag bara en känsla av att många amerikaner inte tar detta på allvar, utan mera som "America's funniest ...... ". Någon slags s.k. reality show.