lördag, november 26, 2016

Full fart

Det är enkelt att vara fågelfotograf när man mest har talltitor och svartmesar som gäster vid fågelautomaten. De bryr sig inte om att jag stiger närmare med min mobil, för att ta lite närbilder. En knapp meter ifrån motivet är inga problem.

Värre är det att försöka fånga de andra gästerna som frekventerar matstället. Domherrarna är lite mer avvaktande. Det gäller förstås också nötskrikan, som störtar iväg i panik bara man slänger en blick mot dem inifrån stugan!!!

Det har redan gått åt 40 kg solrosfrö i höst. Och massor med talgbollar. Jag ska försöka få tag i ren talg så småningom. Finns ibland till låg kostnad på Konsum i Råneå. Ren talg brukar bli uppskattat av diverse lite större fåglar också. Hackspettar till exempel.

Undrar om man kan få underhållsbidrag till frökostnaderna.
*****

2 kommentarer:

V sa...

Vilken smart fröautomat ni har, en sån har jag aldrig sett tidigare.

Bert Bodin sa...

Finns på Granngården. Den har tre olika fack ifall man vill sätta olika sorters mat. Det är ju faktiskt så att alla fåglar föredrar olika fröer. Men svarta solrosfrön är nog populärast.
Den där automaten är två år gammal och har börjat gå sönder. En sådan där sittpinne med tillhörande "skoning" har helt enkelt lossnat. Lite dålig kvalitet, faktiskt. Tyvärr.