fredag, november 18, 2016

Fjärran ...

.. från vimlets yra kommer vi snart i ordning inför helgen i stugan. Vädret lämnar massor att önska, när vi efter stor bunkring av ren- och älgkött hos Sapmi Jokkmokk åker vidare med reninnanlår, renkorv, älgfärs och suovas i bagaget, för att lägga i frysen för kommande festmåltider. Kanske får vi suovas redan imorgon.

Dagen är mörk både fysiskt och mentalt. Det sistnämnda inte för mig, men för anställda inom Moderaterna som i ungdomligt oförstånd (???) och dålig värdegrund gör bort sig. Inte mig emot, egentligen, eftersom jag inte har något större förtroende för den änden av den politiska skalan. Men egentligen är jag rätt oroad ändå. Det går utför med det offentliga samtalet. Det där som för en tid sedan diskuterades om etikundervisning i skolorna är nog inte så dumt tänkt ändå.

Nåväl (Ett av mina favoritord.). I den allmänna skymningen går jag ner till havet, där isen lagt, men redan börjar brytas upp av sydostvindar och åtskilliga plusgrader. Inte en enda snöflinga inom synhåll, varken på marken eller från luften. Det regnar i stort sett oavbrutet. Ett regn som tidvis döljer öarna ute i fjärden.

Skönt att gå in och tända en brasa och låta helgen komma.


*****

Inga kommentarer: