måndag, maj 16, 2022

Jag tror ...

.. att Sverige och Finland gör rätt. Även om jag varit tveksam. Tänker på USA:s stora roll i NATO, och vad som skulle kunna hända om DDT blir president igen 2024. Vill vi bli en lydstat? Mer än den vi redan är.

Tveksam?
Det sägs att vi kan ställa villkor för hur mycket inblandade vi blir. Vad vi tvingas acceptera, eller kan tacka nej till. Det är ju förhållandet i Norge och Danmark, till exempel. Låt oss hoppas att den möjligheten kommer att kvarstå. 

Vad jag tycker är bra, är att Putten i Rysland får en knäpp på näsan. Att han inser att vi gör som vi vill. Det ska inte han lägga sig i. Och märkligt nog gjorde han tidigare idag ett uttalande som var väldigt milt, för att komma från honom. Han menade att Sverige och Finland inte innebär något hot mot Ryssland, även om vi är med i NATO, och därför inte kommer att råka ut för några repressalier från hans sida. Tro det eller ej. Men vi får passa oss för att "installera" militär infrastruktur. 

Visst har vårt beslut kommit väldigt snabbt. Men jag tror att vi vinner mer på det än en lång process, som kanske tar år, innan vi bestämmer oss. 

Rysland bryr sig nog inte på något annat sätt ändå. Det landet kommer även fortsättningsvis att vara rysligt.


*****

8 kommentarer:

Babsan sa...

Mitti prick Bert

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Träffsäker, vett'u. 👍

Monica sa...

Det som kan vara nåt gott i det hela är att det i alla fall upplevs som att numera har länderna mer gemenskap och talar samma "språk" än tonen som var under pandemin, den var stundom väldigt aggressiv från vissa nordiska länder, t o m skrevs böcker av forskare vilka urbota idioter vi var men den värsta gavs aldrig ut för då hade det landet fått fler idioter själva.

När de gäller lille Putte så vet nog ingen vad han kan ta sig till, inte ens hans barn, kan nog offra allt och alla och det är en gåta i sig.
Vet inte vad jag ska tro om den påstådda leukemin, ingen akut form i alla fall, möjligen kronisk som han kan leva med bra länge. Och så var det sköldkörtelcancer på det ... Vad som än händer så har han nån kronprins med likadan hjärnbyggnad.

Jag tror faktiskt det blev bra med detta snabba beslut och våra politiker tycktes samarbeta bättre än brukligt.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Nej - lita på ryslige Putte kan man nog inte helt.

I nöden prövas vännen. Det är väl det som visas med samarbetet mellan partierna.

Gunnel sa...

Jag hör till de tveksamma, men hoppas givetvis att det är ett bra beslut som våra politiker tagit. Vad Putte tar sig till är det ingen som vet. Vill så gärna tro att han inte känner sig hotad av Finland och Sverige.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Det är väl så att det går inte att veta definitivt vad som är bäst. Jag har också varit tveksam, men .... Ja, man vet inte.

Elisabet. sa...

Jag var utan tvekan för ett medlemskap i Nato, men tror inte att det är enbart en dans på rosor att ta oss dit. Tycker också att det känns bra med samarbetet (om man nu kan kalla det så) mellan Ulf Kristersson och Magdalena Andersson. Sansat, helt enkelt. Återstår så herrn i Turkiet. Hur många svenskar turistar årligen där? En bojkott kanske inte spelar någon roll alls för herr E?

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det herr E ägnar sig åt är ju utpressning.

En långvarig turistbojkott skulle nog få konsekvenser. Men det tror jag inte kommer att hända.