torsdag, maj 26, 2022

Så gick ...

.. ännu en dag i lugnets tecken här ute i skogen vid havet.  

Dimmig morgon och ljusgrå förmiddag ägnades åt gardinbyten och inkoppling av sommarvatten. Vi har ju egentligen eget vatten men kopplar ändå in samfällighetens ledning på sommaren. Det är rätt få som har enbart sommarvatten, så det är bra om vi förbrukar lite, trots att vi inte behöver. På så sätt kan vi, som tillhör dem som är här mer frekvent hålla koll på anläggningen.

Sedan skingrar sig molnen och eftermiddagen blir somrig. Det blir middag ute på terrassen i solskenet. Premiär att kunna sitta ute så sent på kvällskvisten.

Kvällen bjuder även på dramatik, när jag plötsligt får se att en hackspett försöker råna blåmesens holk. Vi får springa ut ett antal gånger för att jaga iväg rånaren. 

Blåmesparet får sedan ta itu med att återställa de delar av inredningen som hackspetten lyckades plocka ut från holken. Bomaterial av den mjuka sorten som hamnat nere på marken kan plockas upp igen. Åtminstone delvis.

Nu hoppas vi att rånaren gett upp. Herr och fru blåmes håller sträng uppsikt från holkhålet hela tiden efter tillbudet.

Kvällen går till ro.*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men se detta är väl ändå den - i alla fall i mina ögon - vackraste bilden du bjudit på!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Äsch!

Men tack.

Thalassa sa...

Jättefint foto! Men vad är det för blomma? Tänkte först på smörboll, men varken naturen eller färgen stämmer riktigt med min bild. Lite väl tidigt också?

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Tack!

Jo, det är smörboll. Men inte vanlig vild. Den där står i en kruka och ska få komma i perennrabatten så småningom.

Det är inte den kinesiska heller. Den har vi provat, men den förväxer sig förmodligen pga dygnetruntljuset och blr ful och ranglig.

Thalassa sa...

Min barndoms blomma. Växte överallt på farmors ängar, men din är lite mer orange. Kan ju också bero på fotot/ljuset. Jag har gjort ett försök med köpt planta för några år sedan men misslyckats.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Ja, det här är första testet för oss. Vi får väl se hur "perenn" den blir.