måndag, maj 23, 2022

Svettigt

Jösses - hade jag vetat vad jag gav mig in på, så hade jag nog struntat i det. Men jag behöver ett par nya jeans, innan de gamla blir för moderna, dvs får hål på knäna. 

Visst har jag flera par jeans, men nu ville jag ha något att "växa in i" som passar för stugliv. Det innebär bl.a. att jag vill ha jeans med lite stretch, för att man ska kunna röra sig lite friare. 

Två olika inrättningar besöktes. Jag har alltid köpt storlek 32 34 (Ni jeansare vet vad det innebär.). Men jag måste ha blivit kortare, kunde jag konstatera, och jag vill inte vika upp jeansen nertill. Det ser lite töntigt ut, tycker jag. Så jag provade ett par 32 32. Men de blev inte heller bra. 

Tre olika varianter, men jag tackade nej och gick vidare till butiken Jeansbolaget. 

Här möttes jag av servicevilliga unga damer, som förhörde mig angående storlek, förstås. Men också vilken typ av stretch jag ville ha. 
 - Inte vet jag, sa jag. Finns det olika?
Jo, det fanns minst tre olika stretchgrader, eller vad man ska kalla det. Jag provade och prövade och provade. Det blev fem svettiga omklädningar innan allt stämde. Och gissa vad - de som passade var de dyraste. Förstås. Men jag slog till.
 - Det är våra bästa jeans, sa tjejen i kassan. Absolut bästa. Är du medlem?
 - Nej, sa jag.
 - Vill du bli?
 - Nejtack.
 - Är du pensionär. 
 - Jajamensan, sa jag. 
 - Då blir det 10% rabatt. Men hur gammal är du?
 - Fyller 73 om några veckor.
 - Va!? Då måste jag nog ta leg, sa hon och skrattade.
Det blev alltså en komplimang. 
 
Tänk - förr gick jag in på min vanliga jeansaffär, uppgav storlek, och behövde knappt prova ens. Det var enklare då.
 
Så nu är jag hemma efter den svettiga sejouren. Tittade lite närmare på jeansen och fick se en lapp på bakfickan där det stod:

 
 - Va, tänkte jag. Är dom begagnade?

*****

2 kommentarer:

Monica sa...

De blir bra, skönt du hittade ett par och priset får man unna sig ibland, du fick ju lite rabatt. Och de är väl återvunna från nåt gammalt lakan eller kuddar och det är en god gärning men förstås, vem får pengarna ...
Själv går jag bara in på KappAhl, H&M och provar snabbt, väninnan stirrar för innan har vi varit i varenda affär där hon provat och fortfarande är tomhänt.
I UK visste jag precis, provade inte ens och ja, det är tum.
Vika upp tycker jag går helt bort, för fult men kan sy upp någon gång om just de är finast och bäst.
Nu har du det avklarat och sånt är bra.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Du har samma erfarenhet som jag.