fredag, maj 13, 2022

Sandaler på

Idag blev det dags att byta till sommardäck. 
 - Sent, tycker du?
Ja, det är lite senare än vanligt. Men vi var ju och körde i andra delar av vårt vidsträckta län förra veckan. Och där behövdes vinterdäcken, minsann.

Men nu är det sommartider. Förhoppningsvis. 

*****

4 kommentarer:

Monia sa...

Ja det var verkligen sent. Här där vi talar sveamål och även vet jag fall där gotländska mål talas hur polisen den 16 april måste stått utanför arbetsplatser eftersom de sen jagade stackars stressade småbarnsmammor som ej hunnit skifta däck den 15:e. Helt absurt men de har väl mycket tid antagligen ... I år var det snöstorm den veckan och det stressade folk otroligt, de hade kanske ingen tid att avsätta den 15:e när snöstormen kunde vara över så de bytte mitt i den. Många arbetar väldigt mycket i detta land fortfarande. Väldigt mycket. Nåja, sa en intervjuad polis, vi kanske har lite överseende med det i år. Nu när det är drivor med snö men om den är borta 15:e ...
Och är ju faktiskt vädret vi ska anpassa oss efter men det kan ju förändras dag från dag och då gäller LAGEN. Mycket idioti i detta land och klimaträdsla för är ju därför tiden ändrades från den 30 april.

De flesta normala människor kan hantera det själva efter väder. Bli jagade av ordningsmakt och skrämma folk är så lågt så finns inga ord.
Ja när vi hörde om drabbade kastade vi oss iväg hela släkten och bytte mitt i snövädret för visst var det barmark nästa dag men med ishalka ... Och där var lite varierande bud om vad som gällde, ja försiktig körning blev nödvändig, Bilar kanade in i varandra.

Ni har nog inte så många från kåren kanske, då hade du väl fått böter nu för ni har väl ingen is och snö i stan längre?

Bert Bodin sa...

@ Monia

Här i länet är man flexibel i övergånstider.

Monica sa...

Haha nytt namn blev det, undrade varför du skrev så men det gjorde jag själv med, var väl så upprörd när jag tänkte på detta och blev påmind om idiotin.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Här .åste man hålla fingrarna i styr. Misstänkte att detvar du, men ....