lördag, maj 28, 2022

Närodlat

Vad passar bättre än limemarinerade granskott (fjolårets), och mjölkörts-/rallarrosskott (pinfärska) till kvällens torskrygg i västerbottenosttäcke?

Såhär skriver Alterhedens gårdsbutik om rallarrosen:
Hela mjölkörten är ätlig, rot, blad, stjälk och blomma. Du kan också pröva den även mot hicka, då den anses vara milt kramplösande. Rallarrosens stjälk äts som sparris. Det är de färska C-vitaminrika skotten som tas tillvara.

Men jag plockade mina på tomten. Granskotten är också mycket c-vitaminrika. Och goda.

Det blir nog en bra middag.

*****

2 kommentarer:

Monica sa...

Granskott gjorde jag sirap av förra året, vad god den blev. I år har jag inget gjort men hinner kanske, alldeles glömt bort det. Mjölkört har jag inte vågat mig på men sen i kristider får det bli. Tur vi har stugan tänker jag numera men efter alla fakta som nu kommit fram hjälpte inte varken jordkällare eller grottor i detta hemska som sker. Men man får leva på hoppet.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Hopp är det enda vi har.