torsdag, juni 02, 2022

Först var det ...

.. pandemi, som ännu inte är över. Tro inte det! Eländes elände.

Det späddes på i slutet av februari av en sjuk hjärna i en ryslig nation. Krig i Ukraina. Inte heller det kommer att gå över på ett bra tag. Tro inte det! Eländes elände.

Här i Sverige har många verksamheter drabbats av tidernas tillstånd. Många har blivit arbetslösa.

Samtidigt ropar besöksnäringen efter folk. Hotellen kan inte ta hand om alla gäster som vill komma till dem. Vart har alla de där som jobbade i branschen tagit vägen? Har det varit så lätt att få nytt jobb?

Regeringen kämpar med många saker av olika slag. Bland dem NATO-problem, eller rättare sagt turkditon. 

Och då passar oppositionen på. Inte att vara till någon hjälp, förstås. Nej tvärtom. De sätter ännu en käpp i hjulet. En käpp som i värsta fall resulterar i regeringskris.

Behöver vi det?

*****


10 kommentarer:

Cecilia N sa...

Nej.

Elisabet. sa...

Och tänka sig, restaurangerna ropar efter folk att anställa .., men nu har så många därifrån hittat nya arbetsplatser med bättre arbetstider och högre löner .., så det blir nog till att ropa ännu högre och kanske tänka på arbetsmiljön.
Så mycket som blev annorlunda i och med pandemin.
(Och nej, vi behöver ingen regeringskris. Inte just nu.)

Bert Bodin sa...

@ Cecilia N

Rätt svar.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag är bara så undrande över hur alla dessa som blivit av med sina restaurang- och hotelljobb, så enkelt hittat andra mer välavlönade arbeten. Varför gjorde man inte det ändå, då?

-----

Rätt svar, även från dig, ang. regeringskris.

kabluuna sa...

Oppositionens koryféer beter sig som barn i en sandlåda där mamma KU sitter vid sidan tills nån av telningarna blir sur på en annan och skriker "MAMMA, hon slängde sand på mig!"
Tvi Vale!

Bert Bodin sa...

@ kabluuna

Bra liknelse.

Gunnel sa...

Morgan har väl inte varit så lysande i debatter men regeringskris nu några månader innan valet är galet. Sen att en politisk vilde är den som sitter på makten är också helt barockt. Politiska vildar ska inte finnas i riksdagen.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Där är vi helt överens. Politiska vildar ska inte finnas i Riksdagen, eller andra politiska församlingar. Är man invald av folket som en företrädare för ett visst parti ska man väl stå för sin post. Annars - ajöss!

Babsan sa...

Ang poltiska vildar håller jag med dig Bert

Anonym sa...

Håller med,Bert!!