torsdag, juni 30, 2022

Så blev det ...

.. en halvdag i stan. I hettan. Snudd på olidligt men ibland nödvändigt. Jag hade frisörtid. Man kan ju inte se ut hursomhelst ens i stugan i skogen vid havet. Dessutom hade Benke en vaccinationsträff med en TBE-spruta. Ja, och så passade vi på att tvätta en maskin också. Och äta torsdagslunch med goda vänner på Bryggan. Dyrt och fint.

Men hettan fick oss att rätt snart, eller efter att alla skyldigheter var avklarade, sticka till skogs igen- Till lugnet, där vi snart kunde sitta på patio syd östra i skugga och ta en kopp eftermiddagskaffe och titta på havet. Lyssnade till en idog taltrast, som nästan lät komisk. De kan ju det, taltrastarna; tjatar om samma sak minst två gånger.

Och på vägen ut stannade vi till mot "vår" vägkant för att kolla att den skött sig, och att den inte blivit skött. Det är den vägkant som jag för några år sedan anmälde väghållaren för att ha gjort sig skyldig till ett artbrott när de skalade av hela rasket "för att det alltid har gjorts". Växter får ju inte sticka upp mer än någon decimeter, för att inte skymma sikten i krökarna. (Jag raljerar lite, men det ligger något i det.) Nu verkar det vara andra bullar och vägkanterna klipps först senare under sommaren. Dock inte vår vägkant, som nu skyltas som artrik. Den får inte röras, särskilt som det är massor av orkidéer där.

Någon ordning får det vara!

Orkidéer i mängder på en sträcka av nära 100 meter längs vägkanten. Rör ej!

Här kan du läsa hela historien. Det blev polisanmälan, tidningsintervju m.m.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, så himla fint!!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Väl värt att bevara.