onsdag, juni 08, 2022

Ny bok

Lite sommarskräck
blir mitt nästa äventyr i litteraturen.

Vänligheten av John Ajvide Lindqvist ligger nu på sängbordet. Ingen bekväm sak, rent fysiskt, alltså. Den får visa vad den går för och inte dra mig ner i halvsömn, så att jag tappar den tunga volymen i ansiktet. Det kan bli betydande skador, är jag rädd.

Vi får väl se hur det går. 715 tunga sidor ligger framför mig.

*****

6 kommentarer:

Monet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

@ Monet

Författaren är ju känd. Men det här är det första jag läser av honom.

Borde kanske ha läst Låt den rätte komma in, men det har jag inte gjort. Den filmatiserades också, och där figurerade mina barndomskvarter mycket. Filmen spelades in här i Luleå.
https://filmpoolnord.se/filmarkiv/lat-den-ratta-komma-in/

Monica sa...

Författaren är född och uppväxt i Blackeberg, Stockholm, skrivit mycket om den mobbning han utsattes för och gjorde slut på som 13-åring på sitt eget sätt .. sen gymnasium i Stockholm och mycket trolleri och ståuppkomiskt, engagerad i Gamla stan och inbjuden till Visby av Babben, i Stockholm jobbade han med en rad kändisar. Sen bokskrivandet främst om uppväxten och allt som hände i Blackeberg. Han berättat om sina föräldrar i olika sammanhang och om allt slit och om sorg som drabbade.

Andra som bloggar och upplevde skoltiden samtidigt vet ju mycket mer och är väl förundrade tror jag, minns inte riktigt vad de skrivit. Men ofta är det ju så att den som är minst blir störst.
Många speciella böcker kan man säga kanske och så småningom hamnade han på Gräddö och skriver om Norrtälje. Är 54 år idag.

Monet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Babsan sa...

Monica och Monet börja inte tjafsa här också

Anonym sa...

Var tvungen att googla recensioner...Ja,lycka till med läsandet... Vet inte om det är åldern,eller vad det beror på,men börjat få mardrömmar av det jag ser på tv:n eller läser...Världen är ond..