Så då kommer det här:
- Vispa 1 ägg med 1½ dl strösocker pösigt.
- Tillsätt 150 g smör, eller margarin som du smält, samtidigt med 4½ dl vetemjöl och 1 tesked bakpulver.
- Smöra och bröa en pajform, eller en "springform" och bred ut den smidiga degen jämnt över bottnen.
- Lägg på 3-4 dl lingon och bred ut dem över degen. Lämna en två cm kant längst ut i formen. (Kanten kommer att jäsa upp och hålla lingonen på plats.)
- Dofta över kanel och lägg på ett lager brun ströfarin. Jag brukar använda ca 1½ dl.
- Grädda i 175 grader. Ställ formen lågt i ugnen. Bäst på gallret som du ställt på botten. En halvtimme brukar vara lagom.
Lingon,yoghurt och honung faller bort...Annars lät det gott...
SvaraRadera@ ELIZA
RaderaDå diskvalificerade du dig från att följa mitt recept. 😖