tisdag, maj 16, 2006

Skapa jobb

Ge alla arbetslösa F-skattesedel. Som enskild företagare skulle man då kunna ta jobb på frilansbasis och reducera antalet dagar, som man behöver nyttja a-kassan.

Som det nu är stryps all a-kassa så fort man har fått F-skattesedel och man är tvungen att försörja sig själv från dag 1. Eventuellt med etableringsstöd, men det är eventuellt!

Själv tar jag frilansjobb, när det erbjuds. Då blir det arbetsgivaren som måste anställa mig under en begränsad period. Det kan ibland röra sig om 3-4 dagar och resulterar i ett himla hallå med intyg och papper och byråkrati, som måste redovisas till a-kassan. En del arbetsgivare värjer sig därför.

Hade jag enskild firma är jag säker på att jag skulle kunna ragga mera jobb, till glädje, förhoppningsvis, för a-kassan. Som det nu är verkar de mera besvärade av att man jobbar.

Medveten om att jag själv är lite av amatör på arbetslöshetsområdet (det är första gången i mitt liv, som jag är utan fast jobb), har jag inte gjort någon genomgripande utredning om vilka eventuella nackdelar eller andra konsekvenser denna, till synes utmärkta reform skulle medföra. Det finns det specialister till.

Du, närmaste politiker! Ta tag i detta, så röstar jag på dig.

Om du lyckas!

Inga kommentarer: