lördag, oktober 30, 2010

Stan är fullständigt ...

.. överbelamrad med människor denna höst- och tillika lönelördag. Pengarna bara måste göras slut på. På väg hem från jobbet, där jag tillbringat fyra timmar med att hjälpa folk att ta sig hit och dit, Gent, Rom, Stockholm, Gällivare och Luleå (ja, hem från Toronto, alltså, med en i Luleå boende icke svensk medborgare, som fått sin förbindelse ändrad och där flygbolaget erbjuder en annan rutt hemåt, vilket i sin tur förmodligen ställer till det, eftersom resenären inte tillhör den skara människor här på jorden som kan röra sig så fritt som vi som är svenska medborgare, utan jag får sätta mig och lusläsa "lagtexter" för att hjälpa honom), får jag kryssa gatan fram för att inte bli omkullsprungen.

Snabbt hemma. Jag har ju bara två minuter och 27 sekunder blankt hem, per apostlahäst. Av med uniformen och på med de sköna stugakläderna och iväg på våta vägar med snö i luften. Trafiken är intensiv och det tar en bra stund att bara ta sig ut ur stan.

Men snart är vi framme i lugnet. Snöglopp. Jag drar på lite värme på elementen. Det är 8 grader inne. Brasan, som jag gjort i ordning förra gången, sätter jag fyr på. Vi packar upp och jag går sedan ut och fyller på mat till fåglarna. Det är uppskattat. Redan några sekunder efter att jag hängt tillbaka fröautomaten på sin gren sätter sig en liten tita och plirar på mig. Med ett litet kvidevitt, som antyder ett tack kniper den ett frö och skyndar upp till närmsta gren och hackar i sig läckerbiten.

Det blir läckerbit för mig också. Eftersom lunchen uteblev, så blir middagen tidig. Läcker lax, med läckert gräddkokt vitkål, spenat och citronmarinerad avocado. Till ljudet av en sprakande brasa.

Ute faller regnblandad snö.


*****

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: