onsdag, juli 27, 2011

Minus

Att ge sig in i en ny mobiltelefons mysterier är både spännande och frustrerande. Särskilt när man som jag bytt från Nokia till Samsung och därmed olika tänkesätt.

Men jag vill ju att det ska fungera. Och det gör det. Det går snabbt att lägga sig till med nya handgrepp och vanor. Snabbt och effektivt svarar telefonen på mina begärelser. Jag kan ringa, svara, sms:a, mms:a och till och med surfa.

Appar har jag också skaffat. Till nyttiga funktioner som kan underlätta vardagen.

Lite kul också, förstås. Jag kan ju lätt och elegant lägga in inlägg (Lägger man in inlägg?) på Facebook. Eller FB, eller fejan, som vi insatta säger.

Men jag undrar om det inte är läge för en reklamation till Samsung. Jag upptäckte nämligen ett gravt misstag som de gjort i sin textbehandling. XT9 är det textigenkänningsprogram som innebär att telefonen "känner igen" vad man egentligen vill. Tror den!

I morse ville jag sprida lite glädje om den underbara sommarmorgon vi som vanligt vaknat till i den här delen av landet. Jag gillar i och för sig alla årstider. Det vet du som brukar läsa min blogg.

Men här sket det sig ordentligt, för att tala klarspråk.

Jag petade nogsamt in s-o-m-m-a-r-m-o-r-g-o-n och tänkte inte vidare på det. Innan jag skickade iväg det, slängde jag en blick på det jag skrivit.

Istället för min stämningsskapande och poetiska benämning på tillståndet för dagen, stod där istället ... "snömassorna".

*****
Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Snigel sa...

Hahahaha! Då förstår du varför jag stängt av autokorrekt på min telefon! Jag vill vara säker på att det jag skriver verkligen är det jag skriver.

Bert sa...

Snigel: Fast jag är ju inte lika feg. 8-)

Cecilia N sa...

Nå, det står väl inte på förrän den har skrivit rätt ...
Men den lär sig med tiden.
Fast jag tror du hade stavat fel. Det är bara ett r i sommar, klart han fatta' fel då.

Bert sa...

Cecilia N: Skulle JAG ha stavat fel?!!!  Hm!  ;)