torsdag, september 22, 2011

Friskt

Det har blivit 300 fler apotek i landet.

Helt sjukt!

Nu har konkurrensen blivit för hård. Kronans Droghandel säger nu upp 45 personer, läser jag i bladet.

Det känns friskt!

Vi klarade oss utmärkt med de apotek vi hade innan avregleringen.

*****

8 kommentarer:

  1. Ella06:02

    Vi klarade oss till och med bättre. Nu får man inte all medicin på vilket apotek som helst. Vi har ett s.k. apotek på min lilla ort, men här är det svårt att få den medicin man ska ha. De har massor av tuggummin och bantningspreparat och så och en väldigt säljande personal. Men numer få jag åka till nästa ort för att hämta medicin på mina recept. Tycker att det är mycket märkligt och mycket irriterande.

    SvaraRadera
  2. majalena10:53

    Håller med, nu är det "jobbigt" att gå på apotekt. Man hinner bara in så dyker det upp en personal som undrar vad jag vill ha hjälp med....ja men jag vill ju titta  och fundra på om jag ska prova en annan hudkräm eller läsa vad den innehåller, suck. Jo rå problem med medicin också

    SvaraRadera
  3. Leif11:38

    Men Maudan, näringsministern ville ju ihop med Fredrik ha en massa nyföretagande i samband med statliga företag såldes ut och monopol avreglerades. Och så gick det som det gick för de folkvalda. Maudan är på väg bort och ut i kylan.

    Här på ön finns det två apotek, dels det statliga och även det privata Matas. Nu är jag långt ifrån någon större konsument av mediciner, men katten måste med jämna mellanrum få sina kurer så han klarar hälsokollen och kraven inför varje inresa till Sverige (främst kur mot dvärgbandmasken och rabiesvaccination som gäller i tre år, men även kurer mot mask och fästingar, osv).

    När veterinären skriver ut ett recept kan vi hämta ut det samma eftermiddag i den lokala matbutiken, ett av apotekets utlämningsställen. En ordning som fungerar alldeles utmärkt.

    Farmaceuterna i Matas är mer utbildade än sina kollegor inom det statliga apoteket (har en längre utbildning). Matas är mer inriktade mot alternativa läkemedel.

    I Danmark finns det inget högkostnadsskydd motsvarande det som finns i Sverige. Medicin kan därför vara väldigt dyrt. Stackars dem som är i behov av sin medicin. Jag tror att folket på ön i stort inte i onödan köper mediciner.

    Kanske den skeva apoteksmarknaden i Sverige kommer självreglera sig ifall högkostnadsskyddet tas bort?

    SvaraRadera
  4. Biggan12:41

    Håller med dig till 100%!!! I Nästan allt, det är det som är så otroligt.
    Läser din blogg varje dag, känner mig styrkt och mindre ensam i mina uppfattningar...
    Gubben och jag hejar på!!!!

    SvaraRadera
  5. Cecilia N14:38

    Det ryktas om att det fjärde apoteket (tredje kedjan) som ska öppnas i den lilla residensstaden inte kan öppna för att det inte finns personal att tillgå. Hur det står till med det femte apoteket som ska inhysas i det nya köpcentrat vet jag inte.

    SvaraRadera
  6. Alla: En annan sak jag tänkt på i sammanhanget: Hur har man funnit kompetent personal till alla nya butiker. Det är ju inte en lös godisbutik, precis.

    SvaraRadera
  7. Ella19:37

    Leif: Det är ju kul om man har råd att äta de mediciner som man behöver för att till exempel hjärtat ska jobba på. Eller tycker du att det vore bra om det blir som i Grekland att man inte har medicin att tillgå ens för allvarligare åkommor? Det är kanske ett sätt för självsanering, men jag kan tala om för dig att det svider den där första månaden på ett nytt högkostnadsskydd när jag ska ut med dryga tusenlappen på en gång.

    SvaraRadera
  8. Leif21:12

    När jag såg privatapoteket Hermelinen uppe i Luleå kändes det förkylt och jag gick inte in.
    Nu har de fått klappa igen. Trist men inte helt oväntat.
    "... Apoteket öppnade för knappt ett år sedan. Det är inte överetablering som är orsaken utan likviditetsproblem.
    – Det är omöjligt för mindre aktörer att driva apotek på marknaden, säger delägaren Inger Zackrisson till Dagens Apotek."

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.