söndag, september 18, 2011

Sommarens sista ...

.. festival brakade loss igår. Det var Luleå Tekniska Universitet, som firade 40-årsdag. Och naturligtvis var jag bjuden. Det var stå-uppare, det var mat, det var musik, det var folk och det var kul.

Movits, det litet originella och internationellt mycket uppmärksammade Luleåbandet, var de som gjorde störst intryck på mig. Vilket röj! Härligt gungigt, vilket också gällde underlaget. Veckans idoga regnande fick gräsplanen att kännas som gungfly. Nästan. Men det funkade. Vädret var fint. Människor glada. Spontan dans bröt ut på gräsmattan.

Maten intogs i greenroom, det vill säga det som hade varit artisternas hak för kvällen. Eller var. Eller skulle bli. Det var i alla fall abonnerat, när vi kom till restaurangen. Men vi kikade in, träffade ägaren och frågade beklagande:
- Aj, aj, är det abonnerat?
- Jo, för er.

Alltså fick vi sitta där på en kant, medan artisterna satt i andra hörn. Så nu har vi ätit med Melody Club, en tredjedel av Movits, CC & Lee. Men Moneybrother uppträdde, så han var inte där.

Sedan drog vi vidare i festivalvimlet och träffade kolleger, bekanta och naturligtvis kunder. Universitetet är min (och mina kollegers) absolut största kund.

Nej - Sent blev det inte, eftersom det hela för vår del startade redan vid fyratiden på eftermiddagen. (Då hade evenemanget redan pågått i sex timmar.) Vi var hemma igen strax efter klockan 23. Trötta och nöjda med kvällen.




*****

Inga kommentarer: