torsdag, oktober 18, 2012

Hur många gånger ...

.. ska vi i det demokratiska Sverige stillatigande acceptera vårt kungahus och dess pajaskonster.

Än en gång har herr Bernadotte blamerat sig och sitt anhang. Han ville inte ge Världsnaturfondens pris till årets miljöhjälte. Det var för kontroversiellt, eftersom pristagaren var en av kämparna vid det Gotländska kalkbrottet och Ojnareskogen.

Men till Saudiarabiens diktator gick det bra att ge medalj för förtjänsfullt arbete!

Avskaffa eländet NU!
För Sverige i tiden.

*****


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

Suzesan sa...

Miljöhjälten mötte jag för första gången idag i Sveriges största skvallertidning. Hur blev hon framröstad i demokratisk ordning. VAD har hon gjort. Första gånge jag såg henne idag. Inte en endaste rad eller nåt om henne förrän hon skulle få pris. Huvudsaken att hon får prid för nåt bra. har vi ingen kung ör det ju ingen viktig fråga att få det just av Kungen. Personligen tycker jag att det är konstigt att de som inte gillar kungen tycker det är viktigt. Att hon får priset av honom. VAD har hon gjort borde väl lyftas fram. Han var i Amerika nyligen och delade ut fina priser. För bra saker. Jag tycker att jag är en miljöhjälte som källsorterar varje dag. Jag tänker om det i demokratiskt ordning skulle bli en röstning om kungahusets vara eller inte så skulle kungen vinna. För det är rätt många som är trötta på att han hacklas och hånas överallt. Tänker på om man lyckas mobba bort kungen vem blir nästa??På tur?? Anhang är ett gammelmodigt ord;) JAG GILLAR kungen och hans "anhang" låt bli min kompis. Hihi.

Har Sverige nån bra ledare som kan leda landet och marknadsföra det som kan hjälpa handikappade osv??

Peace.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

haha alla stavfel...! Pris inte prid osv...!

kram
/S

Anonym sa...

Jag hade inte blivit glad över ett pris från just kungens hand. Om jag ska få ett pris vill jag att den som delar ut det ska förstå vad bra och viktigt jag åstadkommit. Löpande-band-prisutdelningar är trist. /bettankax

Bert Bodin sa...

Bettankax: Nej - Du kan ha rätt med att det kanske inte är någon som helst större ära att ta emot det från en skenhelig givare. Tänkte inte på det.

Men hur det än är.... Han är verkligen urusel på att välja sina gracer. Därför bör han bort och ersättas av en demokratiskt tillsatt statschef. En som vi kan rösta bort när hen gör bort sig.

Anonym sa...

Japp, Suzesan, han gör en hel del bra saker också. Framför allt gillar jag att har börjat ta sig ton och säga olämpliga saker. Det visar på att han trots allt är en människa. (Och gamle C-G är nog den jag tycker bäst om i vårt kungahus)
Men ska vi ha ett kungahus och betala miljoner till det varje år ska han banne mig utföra de plikter han åläggs. I ett annat jobb skulle detta kallas arbetsvägran.

Suzesan sa...

Ja där håller jag med. Kungen ska göra det han ska göra såklart. Jag tycker ändå allt att de miljonerna förvaltas väl då jag vet vad en helsides annons i en dagstidning skulle kosta om man skulle göra reklam för Sverige.

En demokratisk vald statschef skulle kosta ändå mer. Sen tänker jag på "ulvar i fårakläder" de som ler och lovar tills de sitter på maktens tron och sen...så får folket se. Sanningen. Piskan viner. Lyd och ställ er i ledet annars sååå. Tänk om vi väljer nån som vi tror på och så helt plötsligt TRANSfomeras denna till någon slags diktator. DÅ SITTER vi i skiten. Rejält.. i detta lilla landet lagom där "någonannan löser alla problem". Vi kan ju bli och hamna i en situtaion så som i saudiarabien. Jag tycker Kungen var lite gullig när han arbetsvägrade. Tänk så sällan han gör det. Han får ju förf*n aldrig göra som han vill. Ju. Haha. GulleKungen. Han får ju inte ens försvara sig i denna hetsen och de kränkningarna som är nu. INGEN skulle vilja bli utsatt på det viset. Kung eller inte. Jag tycker Kungen ska få gå ut och skrika HÅLLKÄFT nu osv....inte behöva vara som en nickedocka. Marionette.
Jag personligen skulle rösta på Kronprinsessan och Prinsen om de var på förslag. Känns tryggt.

Ha en bra dag. Over and out;)

Kram
/Susanne

Biggan sa...

"Tjabbe fegade" no more comments!