söndag, maj 26, 2013

NSD trampar på

Igår, lördag, går NSD ännu längre än härom dagen och pekar inte bara ut en misstänkt gärningsman med bild. Dessutom lägger de ut kartor som visar var han bor, var föräldrarna bor och var de har sin sommarstuga.

Hur långt tänker de gå?

Även om det visar sig att den misstänkte är rätt person, så undrar jag av vilken anledning hans föräldrar ska blandas in. Killen är ju myndig - en egen person ansvarig för sina handlingar.

NSD går i bräschen för en presskultur, som jag trodde vi skulle slippa se bland (hittills) seriösa dagstidningar.

Det börjar likna Murdoch-stil.

Äckligt, för att tala klarspråk.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det är hemskt.
Och tänk, om den misstänkte är oskyldig!

Bert Bodin sa...

Elisabet: Ja - Det liknar billig kvällspress. Journalisternas skräpkammare.

Turtlan sa...

Exakt, tänk om han är oskyldig? Oavsett så ska hans föräldrar inte hängas ut!

Låg stil av tidningen. "Landsortspressen" har ju annars haft bra etik ang att inte hänga ut någon på bild som inte är dömd ännu. Men det var då det....

Skärpning!

Bert Bodin sa...

Turtlan: Tror du det skulle bli någon "ånger" från tidningshåll då? Det tror inte jag. De skulle bara vissla och titta åt annat håll. Ryggrad efterlyses.

Kattvakt sa...

Var det inte just NSD som i svensk press tidigt gick i bräschen för att med namn och bild hänga ut alla som begår brott mot kvinnor?
Nu drar de in föräldrarna till den misstänkte med underförstådd antydan att de måste vara minst lika skeva som sonen. Dvs föräldraansvaret dras in i tragiken istället för att diskutera problematiken vilken roll föräldrar har. Att jämföra med upploppen i Stockholms förorter.
Bottennapp NSD!

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Ett tag var det i alla fall så att NSD skulle hänga ut dömda brottslingar i lite olika sammanhang. Men det här är ju, precis som du nämner, ett verkligt bottennapp, där man stigmatiserar en hel familj.