lördag, juni 08, 2013

Guldregn

Det blev en orolig natt. Jag som hade bestämt mig för relativt tidig sänggång och en härlig sömn, efter gårdagens jobbrejs, bedrog mig. Ordentligt.

Bara efter några timmar på kudden tog den slut, när åskan beslöt sig för att skaka liv i huset. Med eftertryck. Den var nämligen inte långt borta. Det dundrade på och blixtrade rätt intensivt i någon timme.

Samtidigt hade solen hunnit en bra bit upp på himlen och sken under molnkanten rakt in i nordostsidan på vår stuga. Nyfiken som jag är tassade jag ner för att titta lite mer på vad som försiggick.

Jag kan inte säga annat än att det var vackert. Ett vackert åskväder. Regnet vräkte ner i kanske bara en kvart. (Så här i efterhand kan jag konstatera att den kvarten gav ungefär en standardhink per kvadratmeter. 10mm regn, alltså.)

I motljuset mot solen såg hela trakten ut som guld. Det glimmade och gnistrade, och givetvis åkte kameran fram. Det blev några bilder. Och några timmar av sömnlöshet mitt i natten, men med den bok jag för närvarande håller på med.

När det var dags att stiga upp, var jag medvetslös. Förstås.

Guldregn över Rånlandet 


*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vackert sätt att bli väckt på.

Bert Bodin sa...

filosofiskaaktiviteter: Jo - Det var verkligen vackert. Men det dundrade ordenligt också.

Välkommen till min blogg. Har inte haft besök av dig tidigare, vad jag vet. :-)

Turtlan sa...

Ja vädret kan då påverka våra nätter och sömnen...!

Jag är ingen morgonpigg person men tyvärr så nuissar jag därför de vackra morgontimmarna så här på sommarhalvåret. Trodde jag skulle bli det "med åren" men icke då. Inte än så länge.....

Underbar bild!

Bert Bodin sa...

Turtlan: Tack!