söndag, juni 23, 2013

Nyktert?

Ramlar över två av helgens nyhetsnotiser som verkar tillkomna i största hast. Rörigt skrivna. Syftnings- såväl som meningsbyggnadsfel. Den första händelsen dessutom oklar. Var greps mannen, egentligen?

Dags att införa alkohollås på tidningsredaktionernas tangentbord?

Klippen hämtade från två av våra länstidningar.

-----

Greps för hot - på Kebnekaise

KIRUNA En man i 50-års åldern sitter anhållen hos polisen i Kiruna efter att ha gripits på Kungsleden under natten mot söndagen.

-Vad jag förstår så har den här mannen hotat fler än en person som har befunnit sig uppe i området, säger Petra Hinterthaner, länsvakthavande polisbefäl.

Mannen greps av polis på Kebnekaise under natten, och tidigt på söndagsmorgonen, efter att han hörts av polisens utredare, tog jourhavande åklagare beslut om anhållan.

-Vad de här hoten har bestått i eller vilka motiv han kan ha haft kan jag inte gå ut med i nuläget, säger Petra Hinterthaner.

Mannen ska enligt uppgift vara hemmahörande i södra delarna av Sverige.

-----

Så har vi nästa kria:

Strax efter klockan sex på lördagsmorgonen fick polisen ett samtal från SOS alarm att räddningstjänsten skulle bärga en båt från Hanhinkari i Haparanda skärgård. I båten fanns det en avliden person.

När polisen kom fram visade det sig att den döde var en man i 30-årsåldern.

Mannen greps efter att polisen gjort vissa fynd som talade för att den avlidne hade blivit bragd om livet riktades misstankarna mot en jämnårig man som varit med honom under midsommaren.

Den tekniska undersökningen som genomfördes på platsen och förhör med vittnen gav dock stöd till den misstänktes version av händelseförloppet.

- Han är helt avförd från utredningen.

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj,vilken miserabel svenska.Kanske sommarvikarierna är på plats redan?

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Eller också hängde midsommaraftonens fest kvar i fingrarna och tanken.