måndag, juli 29, 2013

Menyförslag

Det slog mig att jag aldrig berättade vad det var på faten och i glasen som jag diskade halva natten. Än mindre tog jag några bilder. Hade väl helt enkelt inte tid.

Men här kommer logistikschemat. Kanske kan du få något tips.
  • Gästerna samlas på patio väst södra i strålande solsken och serveras drink med tilltugg. Fetaostfyllda oliver, vitlöksbröd med Serrano och tomat, löjromsfyllda tunnbrödschips från Jämtländska Mörsjö.
  • Förrätten serverades på sallad med krasseblomma och pumpakärnolja och bestod av gravad renfilé. Dryck: Ripassa Zenato.
  • Sedan kom huvudrätten. Honungsbalsamicobakad lax, serverad med färskpotatis, ugnsbakad rödlök, mango och limemarinerade granskott. Dryck: Vicars Choice Barrel fermented Chardonnay.
  • Desserten blev ett mysterium. Gästerna fick gissa vad de åt. En av dem kom på det till sist; avocadoglass med åkerbärssås. Till det serverades ett dessertvin från sydafrikanska Nederburg.
  • Kaffe avec.
Sedan gick gästerna hem.

*****

9 kommentarer:

Mian sa...

Helt galet fin meny!
Tänk om man hade bott närmare...och kunnat få bli bjuden på detta...

hälsar en som äter väldigt enkel mat till vardags, men skulle uppskatta nåt lyxigare och mer vällagat som omväxling :-)

Inga sa...

Nyfiken i en strut - det är jag! Hur gör du limemarinerade granskott?

Bert Bodin sa...

Mian: Men du är ju så ung, så du lär dig nog snart. ;-)

Det gäller bara att börja.

Bert Bodin sa...

Inga: Välkommen hit till min blogg. Tror inte jag har sett dig här förr.

Granskotten marineras någon timme i limesaft och lite honung och serveras till valfri rätt, men passar kanske bäst i samband med fisk.

Men man måste vara ute i tid. Läs här!

Bert Bodin sa...

Tillägg: Granskotten fryser jag in direkt efter plockning och tas fram vid behov. Mycket c-vitaminrika.

Cecilia N sa...

Avocadoglass! Mysko ...

Har du tagit om hand såna där mjöliga orangea granskott också? De smakar lite nötigt.

Bert Bodin sa...

Cecilia N: Avocadoglass - Gott! Men passar det inte så kan jag göra Västerbottensostglass istället. Det är gott det också.

De mjöliga orangea granskotten undviker jag. Härom året var i stort sett alla unga granar drabbade. Men i år är det bara enstaka exemplar.

Annika Bryn sa...

Vilken fantastisk meny! Lyxrestaurang i underbar miljö... Blev också
fascinerad av granskotten, undrar om man törs plocka några från
storstadsgranar nästa år, de är väl fyllda av utsläppsrester?

Glad att du inte skrev "kaffe med avec"! :) Kanske hade du kunnat
skriva "café avec digestif"? Apertitif före maten, digestif efter.

Era grannar har tur!

Annika

Bert Bodin sa...

Annika: Nja - jag tror inte du ska plocka granskott i stadsmiljö. Det är förbjudet om det inte är på egen tomt, eller med markägares tillåtelse.

"Kaffe med avec"... haha. Nähädu. Man kan sin franska.