tisdag, juli 23, 2013

Vad tycker du

Evolutionen må ha sina fördelar. Den har gjort så att vi idag, efter årmiljoner utvecklats till dem vi är. På gott eller ont - Det är frågan.

Evolutionen har också bestämt att grabbar som kommer i målbrottet också ska få hårväxt lite här och där på kroppen. Även tjejer utvecklar samma egenskaper; ja, förutom målbrottet då kanske.

När man väl börjat få fjun på överläppen och så småningom skägg, så får man finna sig i att antingen raka bort det dagligen, behålla så kallad tredagarsstubb, eller låta det växa fritt, vilket är populärt hos vissa idrottsutövare, eftersom de tror att styrkan sitter i de där testarna under hakan och ska ge dem lycka och framgång i något ligaspel. (Oj, vilken lång mening. Förhoppningsvis korrekt och helt otadlig vad gäller meningsbyggnad.)

Vid stigande ålder hos mig själv och andra, har jag förstås också kunnat konstatera att evolutionen bestämt att ögonbryn, näsborrar och öron måste behåras med snabbväxande och ståltrådshårda strån. Förmodligen för att inge pondus och vishet, som ska visa vem som bestämmer och gör att  fjungrabbarna håller sig på mattan.

Jag har nu kommit ett steg längre.

Snygg!?? Nä, kanske inte. Men nyrakad.
Och förresten.... Har du sett din egen??
 Dagligen dyker ett antal, inte så många men ändå, knollriga hårstrån .... på näsan!?

Två frågor vill jag ställa.
Den första till evolutionen: Vad är tanken?
Den andra till dig: Ska jag behålla dem, eller....?








*****

Inga kommentarer: