lördag, november 02, 2013

Grå dag

Utejobb med jordskottande och ljusslingebrottning. Det förra rätt enkelt. Men det går rätt snabbt. Middagen har under tiden stått i ugnen. Det blir "tjälknöl light" på reninnanlår. Nu gäller det bara att hitta på vad man ska erbjuda som tillbehör. Gäst ikväll. A kommer hit över helgen.

Redan vid tolvtiden är jobbdelen klar och jag går ner till stranden. Dimman döljer det mesta av öarna utanför. Jag ser inte ens den närmaste.

Sedan blir det kaffe och bulle från Svartöstans bageri.

Endast det bästa är gott nog.


Även den gråaste dag har sina färger.
Bara man tittar ordentligt.

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Bilden hade kunnat vara tagen nedanför mitt barndomshem i Malå.
Precis den färgen hade vattnet närmast land ..., och så var det vass en bit ut.
Underbar bild som väcker ett oändligt antal minnen!

Bert Bodin sa...

Elisabet: Roligt att du tycker om den. Färgen på vattnet är kanske mest färgen på botten. Det finns nog lite järn här och där i mina omgivningar.

Kattvakt sa...

Inte väl innanför västen eller i form av politiska järnrörsgäng? Antar du mest tänker på den lukrativa jordmånen för gruvor.

gårdsnära.se hjälper mig hitta till det bästa av vad norrbotten har att erbjuda.

Anonym sa...

Blir lite nyfiken här. Hör du till de som slingar upp en ljuskontur runt hela kåken eller balkongen i regnbågens alla färger? Med tanke på ordet ljusslingebrottning som andas en del både ansträngning och irritation?

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Här gäller en diskret slinga i vår enda syren.. Men även en diskret slinga kan göra stort motstånd. Jag tror de ligger och knyter sig hela somrarna.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Jag hänger inte med i dina tankar här. Är det tillbehören du tänker på så handlar det om grönsaker, frukter och annat som passar till ren.

Gårdsnära är bra. Jag använder även Eldrimner.

Kattvakt sa...

Renkött ätes bäst tillsammans med rosengelé från Ærø (passar utmärkt till vilt). Särskilt kvinnor brukar gilla dofta rosor efter middagen när de går ut i den friska höstluften.