torsdag, mars 26, 2015

Dagen

Så kom då den, snudd på, alldeles perfekta dagen. Finskt blå himmel horisonten runt, kritvit och vacker snö, och en gyllengul sol över alltihop.

Idag kunde vi också ta oss över till Ylläs Ski Resort, som den heter på klingande turistiska. Det är så att säga tvillingorten på andra sidan fjället. Dit var det omöjligt att ta sig igår. Många repor blev det. Förmodligen har vi åkt ett par mil under dagen. Det finns många små "hörn" att upptäcka i det här stora liftsystemet. 

På eftermiddagen tilltog vinden igen och trots sol kändes det som att den mer aktiva delen av dagen var över vid fyratiden.

Nu blir det bastu, med tankar om den förmodade, medvetna flygkraschen i franska alperna. En fruktansvärd handling. Massmord. Det får andrepilotens anhöriga leva med, liksom alla andra anhöriga.

*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag tänkte samma sak .. och arma anhöriga! Om det nu verkligen är så det ligger till.
Vilken ångest för kaptenen .., att stå där och inte bli insläppt!

Andra året i Hjo sa...

Ja, det var ett jävla sätt att ta livet av sig på.

Gabrielle sa...

Jag gick i dom där tankarna hela dan igår. Det berör verkligen på djupet. Tanken på alla dessa människor. Alla "cirklar" var och en av dom har omkring sig, det är ju så många omkring vars liv påverkas av det här, och tanken på dom små barnens olevda liv...
Sen kanske det känns så starkt också för att vi alla vet hur det är att sitta i ett flygplan.
För mig kändes det nästan som efter Utöya fast det ju var annorlunda med den politiska handling som låg bakom. Men alltihop så hemskt att jag inte vill tänka på det alls egentligen.