fredag, mars 06, 2015

Prisa Telia

Vem ska man lita på? Jag har ju haft lite att fråga Telia om. Angående säkerhetslösningar. Trots all chatt och trots att jag chattat vid flera tillfällen, och trots att jag slutligen fick ett handfast råd, så sket det sig. Och frustrationen växte.

Nu lurpassade jag på någon av Telias representanter i Teliabutiken vid öppningsdags. Tänkte att det var bra att fånga någon av dem tidigt, så att de är pigga i huvudet och kön inte så lång.

Det funkade rätt bra. Ensam kund var jag inte, men det tog bara fem minuter för mig att få kontakt.

En trevlig, kompetent, ung och vederhäftig kille tog hand om mig, när det var dags. Jag presenterade mitt problem och han löste det genom att säga:
 - Men jag menar att du inte ska behöva något särskilt virusskydd på den där plattan.
Jag andades ut.
 - Tänk. Det var också min tanke, sa jag.
 - Jo, för du vet att jag har jobbat 10 år med detta och jag har då aldrig varit med om att det hänt att man fått virus i plattan, när man inte har SIM-kort, utan bara använder den via WiFi och dessutom appar.

Eftersom det var lite folk i butiken var han väldigt pratglad, på ett bra sätt, och erbjöd sig också att gå igenom mina samtliga förpliktelser och produkter som Telia och jag har tillsammans.
 - Oj, sa han. Du är ju en idealkund. Du har ju allt via oss.
 - Javisst, sa jag.
Hm! Här kanske man utnyttja situationen, tänkte jag.
 - Vad har du då att erbjuda om denna trogna kund, sedan många, många, många år, till exempel skulle vilja byta telefon. Den här börjar gå på sista versen, sa jag och pekade på min mångåriga följeslagare.
 - Vad har du funderat på, frågade han.
 - Ja, det kommer ju en ny superdupertelefon i april, sa jag. Kanske vore det nå't.
 - Inte dumt tänkt, med tanke på att du använder din nuvarande på det sätt du använder den.
Jag hade tidigare förklarat mina vanor.
 - Och vad gäller abonnemangen skulle du kunna skippa det separata som du har i stugan. Med din nya telefon följer ett abonnemang, som du kan använda på flera enheter. Du kan alltså använda dig av samma abonnemang för surf i stugan, som du använder på telefonen.

Vi fortsatte diskussion och erfarenhetsutbyten. Han föreslog en lösning. Jag preliminärbeställde en ny, rasande snygg telefon. En svart.
 - Ska du inte ha den i guld, sa han.
 - Nä - Jag är väl ingen nyrik ryss heller!
Han skrattade.

Nej, jag har absolut inte bestämt mig. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning.Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning. Det är en preliminär beställning.

Just det!

*****

9 kommentarer:

Monet sa...

Go for it. Du kan också googla på bloggen "rivieramoments" och se vad den personen råkat ut för som trogen Teliakund!,

Bert Bodin sa...

Tack för tipset. Ja det var en annan upplevelse det. Men det verkar ju som om Telia kan tänka sig en lösning även i hennes fall. Jag tror många "nya" säljare bara går efter mallen. Här i Luleå har jag upplevt en stor smidighet. Men jag är väl lurad utan attveta om det förstås. ;-)

V sa...

Vi har alltid fått bra service på Teliabutiken inne i Luleå, tycker du ska låta "preliminär beställning" bli "beställning". Lät ju smart det där med ett abonnemang till flera enheter.

Bert Bodin sa...

Jo. Det innebär ju lägre totalavgift för abonnemang. Och mindre att hålla rätt på.

V sa...

Mindre att hålla rätt på kan ju aldrig bli fel i tekniska sammanhang ;-)

Mian sa...

Min gamla telefon stendog ju nyss, efter 2.5 års hårt användande.... Jag förhandsbeställde den nya fina modellen så fort som det gick 😬 Inte Edge-varianten. En vit ska jag ha denna gång, annars syns nog vartenda fingeravtryck på mörkt glas misstänker jag...
Halebop blir det även denna gång. Trådlös laddningsplatta. Det blir kul med ny fin telefon.

Bert Bodin sa...

Jag tog en svart. Men jag sätter alltid på ett skärmskydd av den lite matta typen. Där syns sällan några fingeravtryck.

Det ska bli intressant att se om den håller vad den lovar.

Om jag nu slår till förstås.

Mian sa...

Det är glas runt om, även baksidan :-)

Bert Bodin sa...

Är det? Det har jag inte fattat. Hm... Får nog tänka en sväng till.

Och varför ska det vara glas på baksidan?