måndag, mars 30, 2015

Idog

Jag tycker väl att jag är en rätt bra odlare. I alla fall på hobbynivå. Intresserad av det mesta i naturen, har det också varit ett naturligt steg att ta. Så har jag chansen, så ....

Naturligtvis består odlandet mest av perenna växter runt stugan. Inte så mycket, men där finns en rabatt och ett stenparti. Ett par pallkragar finns också, där norrbottniska jordgubbar får sin fina arom, rädisor, spenat, ärter och lite annat hipp som happ och ätbart, ger oss lite tillskott till hushållet.

Hemma på balkongen blir det lite mer medelhavsmässigt, även om det som odlas där får följa med ut i skogen under sommarmånaderna om det inte är för stort och omfångsrikt för att frakta. Inomhus på fönsterbrädorna finns orkidéer, kaktusar och suckulenter.

Nej - Bilden nedan är inte kattgräs. Skulle det ha varit det, så vore det rätt misslyckat. Inte heller är det ett försök att odla prydnadsgräs för pyntning kring påsk. Det där är vad jag kallar en sandlilja. Idogt odlad från frö. Hämtade på en grekisk strand. Den ser ynklig ut, det medger jag. Särskilt som sådden ägde rum för snart fem år sedan. Alltså, de har stått där sedan hösten 2010!  Från början sytrådssmala gräsliknande strån. Några gånger helt nedvissnade, när de fått komma ut i solen på terrassen i stugan, men alltid envist återkommande. År efter år och kraftigare och kraftigare.

Man ska vara envis, om man ska få resultat.

Än en bit kvar.

*****

Inga kommentarer: