måndag, mars 16, 2015

Där fick man

Kolla vad som kom med posten idag! Så fort jag såg det i brevlådan sa jag för mig själv; Mian?! Vad kunde slände-/fågel-/naturexperten vilja mig?

Öppnade med darrande händer och konstaterade att jag anade rätt. Ur det snygga kuvertet trillade ytterligare ett litet kuvert. Med etikett. Den beskrev innehållet. Frön för MalabArspenat. Jo, A:t ska vara en versal, vilket har sin historia från Elisabets blogg. Kunde ju inte låta bli att mopsa lite, när jag såg att fröna i inlägget där var totalt felstavat; malaberspenat.

Så nu är spenatbehovet förmodligen i hamn i "staden där solen skiner mest".

Stort tack Mian (Mari)! Lovar att redovisa resultatet.

Nu återstår att se om denna exotiska växt tål den norrbottniska solen.

Hoppas!

Och alla kuvert och etiketter är givetvis tillverkade av Mian själv. Hon är så'n.

*****

8 kommentarer:

Mian sa...

Med darrande händer... Ha!
Nån naturexpert är jag då rakt inte. Men ganska kunskapstörstande, liksom du är :-)
Den där spenaten kan man ha som krukväxt också, om man tuktar den (hos oss slingrade den sig upp minst en meter, närmare 1.5),

Bert Bodin sa...

Aha. Men du odlar den utomhus, va?

Mian sa...

Jo, i kruka. Behöver nåt stöd att klättra på. Du bör så fröerna inomhus redan nu, den var seg i starten tyckte jag.

Bert Bodin sa...

OK! Ska bli spännande.
Höll på att "drunkna" i nyzeeländsk spenat för några år sedan. Uj vad det växte. Jag gav bort kassar till olika vänner och ändå räckte det gott och väl till oss.

Elisabet. sa...

Du är UNDERBAR Mian!

Bert Bodin sa...

Men JAG då, Elisabet?

Anonym sa...

Ack, om man finge sån vacker post i brevlådan.Hit kommer mest gråtrista försändelser från Skatteverket och dylikt. Har dock ryckt med mig en planta från Mallorca, en vilt, lågväxande historia med små blålila blommor, som jag föll för likt en fura. Man kan hoppas att den tar sig på balkongen.

Bert Bodin sa...

Jag är också sådan, som får grå och orangea kuvert i brevlådan. Men numera kommer det mesta av det tråkiga i e-posten. Räkningar etc.

Jag är också sådan, att jag gärna plockar med mig frön och ibland skott från spännande växter. Har berättat en del om det här till exempel. Och mer finns att berätta. (Vilken klipphängare, va!?)